Премахване на кокоши трън с метода “2 в 1″

1
Добави коментар
nordic
nordic

Кокоши трън (plantar wart) е кожен проблем, който измъчва много хора. Той може да бъде причинен от редица фактори: отслабена имунна система, неудобни обувки, заразяване. За да бъде напълно излекуван засегнатият участък от тялото, трябва да бъдат премахнати всички клетки от заразата, в противен случай трънът израства обновен подобно на подстригана коса. Затова с настоящата статия ще Ви запознаем с един изпитан, комбиниран метод за премахване на кокоши трън, наречен “2 в 1″.

Стъпка 1: удебеленият кожен слой от засегнатия участък трябва да бъде изгорен. За целта има разнообразни средства за горене на кокоши тръни в аптеките, но Вие можете и сами да смесите обикновен крем за ръце или парченце краве масло със салицилова киселина (salicylic acid) на прах 2:1 (количество колкото да покриете само засегнатото място). Нанесете вечер. След като сместа попие в кожата за 30 минути, покрийте с памук и лейкопласт. На другия ден измийте обилно мястото с вода. Следващата вечер повторете процедурата. Целта е да се изгори слой по слой от тръна. Горенето да продължи 3 поредни дни.

пчелен клей (прополис)

Стъпка 2: вземете пчелен клей или още наречен прополис. Откъснете парченце клей колкото грахово зрънце. Размачкайте и затоплете в ръцете си клея, който е като пластелин. Оформете кръгче, сплескайте го и го залепете на вече изгореното, предварително измито и подсушено засегнато място. Залепете лейкопласт директно върху нанесения клей. Оставете да подейства в продължение на 2 дни. На втория ден намокрете болното място и внимателно отлепете лейкопласта с клея. Лейкопластът залепен за прополиса подобно на кола маска с вакуум ще премахне изгорената и мъртва част от тръна, без да се налага вие да травмирате излишно мястото, а лековитите свойства на прополиса ще подпомогнат оздравяването.

Редувайте стъпки 1 и 2 до пълното отстраняване на тръна.

© Езомистика

81