Прокълнатата картина „Ръцете му се съпротивляват“ – паранормални явления

1
Добави коментар
nordic
nordic

ВНИМАНИЕ! ТАЗИ КАРТИНА НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ! Картината „Ръцете му се съпротивляват“ на Бил Стоунхем

Картината “Hands Resist Him” – в превод: „Ръцете му се съпротивляват“ била нарисувана 1972 г. от Бил Стоунхем по стара снимка, на която той бил на 5 годинки в чикагския си дом в САЩ с кукла до себе си. На тази картина са изобразени момче с неясни черти на лицето и кукла с ръста на момиченце. Фигурите са застанали пред стъклен прозорец, от външната страна на който се виждат множество малки детски ръце, опитващи се сякаш да влязат в стаята и докоснат момчето и куклата.

Картината е плашеща, но не това я прави най-страшната картина в света, а фактът че хора преживели среща с нея я наричат „оживяваща“ и „проклета“. За да разберем защо е получила това название ще проследим нейната история.

Първият собственик на това произведение на изкуството бил един изкуствовед от в-к„Таймс“, на когото картината се харесала, но скоропостижно след покупката й починал.

След това картината придобил американският актьор Джон Марли, който също бързо починал (само 2 месеца след покупката й). Двата случая със собствениците на картината може да се нарекат съвпадение, но третият показва закономерност.

прототипът на “Hands Resist Him” / „Ръцете му се съпротивляват”, снимка от детството на Бил Стоунхем

След смъртта на Дж. Марли картината изчезнала, но след това случайно била намерена върху купчина боклук. Семейството, което намерило зловещия шедьовър не знаело за бурната му слава и си я окачили в дома! Ефектът от това не закъснял: през първата нощ 4-годишната им дъщеричка изтичала в спалнята на родителите си крещейки, че децата от картината променят местоположението си и се бият. Това се случвало нощ след нощ и бащата решил да постави камера, реагираща на движение в стаята. Удивлението им било голямо. Камерата се включила няколко пъти!

Разбира се семейството побързало да се отърве от този „подарък на съдбата“ чрез интернет аукцион в eBay с начална цена: 199 USD. На страницата на картината в eBay било изписано „Внимание! Тази картина не е за хора със слаби нерви!“

Отново започнали да се случват странни неща – на адреса на аукционната организацията постъпвали многочислени жалби от хора, оплакващи се че от гледането на тази картина се чувстват зле, получават сърдечни пристъпи и им прилошава, а някои от тях безпричинно плачели. Но въпреки това хората били много любопитни и общо 30 000 души разгледали картината в eBay. Учудващо и купувачи се намерили. Зловещата картина била купена за 1025 USD от Ким Смит (роднина на автора) – собственик на частна картинна галерия, родом от градче близо до Чикаго. Оплакванията от картинта продължили и след преместването й в галерията на Смит.

Източник: fraza.ua

© Езомистика

69