Гери Дончева и Елена Караколева на Руски Летен Бал в Лондон

1
Добави коментар
InLife
InLife

Гери Дончева и Елена Караколева на Руски Летен Бал в Лондон
23 юни 2015

Руският летен бал е едно от най-големите събития в Лондон през годината – една невероятна вечер на блясък, традиция и компания сред истински приятели и ентусиасти. Много ВИП персони присъстват на този бляскав повод, включително Нейно Височество руската принцеса Олга Андреевна, Негово Височество принц Ростислав Ростиславович и Негово превъзходителство посланика на Руската федерация – д-р Александър Яковенко. Основан през 1996 г., този разкошен бал привлича международни гости от дипломатическите и аристократични кръгове, както и представители на хайлайфа и звезди от света на киното, модата, музиката и изкуството.

Първото издание на Руския летен бал е през  1996г. под инициативата на Александър Иванович Сушенко и с подкрепата на членове на руската емигрантска общност и много приятели в Лондон.

„Руският летен бал се превърна в традиция, ритуал и дори етикет за стари и млади руснаци, както и за тези, които искат да се почувстват част от Русия, дори и само за няколко часа“

Именно така се почувстваха и артистичната светска личност Гери Дончева и нейната добра приятелка Елена Караколева (Мисис Европа 2010), които  бяха специални гости от България на 20-ия юбилеен Руски Летен Бал в Лондон.

Двете дами бяха придружени от не-кого-да е, а от изискания син на Елена – Георги Караколев. Той цяла вечер се грижеше да не им липсва нищо, асистираше им във всичко, дори и в танците.

Балът се проведе в една от най-емблематичните сгради на Лондон – Lancaster House, където могат да бъдат открити стотици оригинали на класически художници.

Прекрасните дами се насладиха на три степенна вечеря и невероятна селекция вина, подсигурени от небезизвестната къща Mosimann, балетни изпълнения на Мария Саша Кан и учениците на балетната школа на Наталия Кремен, казашко шоу, танците на Игор Уткин под акомпанимента на виенския Fever Orchestra и прекрасен финал с вечната руска и циганска музика, изпълнявана от Mazaika Band.

Гери Дончева довери визията си за втора поредна година на дизайнерката Поля Кинова от Палома Фешън, която сътвори рокля-бижу с цикламена обемна пола и кристална горна част с над 6000 камъка Swarovski, нашити на ръка в продължение на месец.

Елена Караколева също бе заложила на кристален блясък, който царствено се подаваше от роклята й на My Lady.

Двете дами бяха отрупани с комплименти, а смокингът на Георги нямаше конкуренция, той бе избрал Dolce&Gabbana от James Bond Limited Collection.

На бала присъстваха около 200 гости от цял свят, като най-открояващи бяха лейди Колин Кемпбъл, Дмитрий Оскин, Кристина Соболева (с които Гери е приятелка), актьорът Гай Сайнър от култовия сериал „Ало ало“ и много други.

 

Снимки: Личен архив

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: