80-годишната Джуди Денч се съблече в името на животните

1
Добави коментар
InLife
InLife

80-годишната Джуди Денч се съблече в името на животните
23 юни 2015

Британската кино легенда Джуди Денч се присъедини към акцията за защита на животните в световен мащаб с изненадващо смел ход. Звездата от поредицата за агент 007 Джеймс Бонд се снима гола на 80-годишна възраст, прикрита единствено с няколко омара – опит да се обяви срещу масовото изтребване на морските обитатели.

Така тя застана „редом“ до колежките си Хелена Бонъм Картър, Зоуи Уонамейкър, Фиона Шоу, Тамла Кари, Джуди Кристи и др., които вече дадоха пример с участието си в подобни благотворителни фотосесии. Снимките от кампанията бяха реализирани в дома на Джуди Денч в графство Сури, където актрисата може да се похвали с цял куп домашни любимци – две морски свинчета, три кокошки, котка и „непобедимата рибка Лазар“.

„Лазар вече умира на два пъти, но го спасих с изкуствено дишане. Може да е мъничък, но има дух на акула„, шегува се Денч. Иначе организаторите на благотворителната акция създават провокационната фотосесия с цел да привлекат вниманието на обществеността към проблема с масово унищожаване на морски обитатели в окръга на островите Питкерн. В плановете им влиза дори да успеят да убедят Евросъюза да ограничи със закон ловенето на риба в определена дълбочина към морското дъно.

текст: Митко Попов
снимка: Sundayexpress.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в: