Идеи за обзавеждане на малка кухня

1
Добави коментар
mebelinet
mebelinet

Удобството и пространство в кухнята са много важни за всички нас. Често обаче, в градска среда, помещенията, както и кухните са по-малки, което изисква по-специфично обзавеждане. Затова от Mebeli.net ще ви предложим няколко идеи и съвети за оптимално използване на тази част от къщата. Има много неща, които могат да се направят при проектирането и дизайна на по-тесните кухни, за да станат по-приятни и практични.

Много важно условие при обзавеждането на малки кухни е да използвате максимално вертикалното пространство. Високите горни шкафове вършат чудесна работа. За да не затварят визуално помощението е добре те да са със стъклени витрини или вратички в светъл цвят. На места можете да оставите и изцяло открити рафтове. Усвоете свободното място под тях и по стените, като монтирате стойки за подправки, прибори и чаши.

Практично решение за малката кухня е ъгловият шкаф, който може да бъде с удобен механизъм – въртящ се или с изцяло изтеглящи се кошници. Това дава възможност за пълно използване на пространството в ъгъла.

При проектирането на вашата компактна кухня трябва да изберете по възможност уреди с по-малки размери и да ги подредите максимално близо един до друг така, че да използвате изцяло пространството. Добре е хладилникът да се постави в началото или края на композицията, тъй като е по-висок от останалите уреди.

Осигурете повече светлина, като се препоръчва тя да идва от естествени източници. Ако няма възможност за такава, е добре горните кухненски шкафове да са с осветени дъна, които осветяват, както работния плот, така и вътрешността на шкафовете. Ние от Mebeli.net предлагаме най-различни и модерни решения за осветяване на всeки ъгъл от кухнята, както за вътрешните пространства, така дори за осветление в цокъла.

Цветовете в този тип кухни трябва да са светли и свежи, за да направят помещението визуално по-широко и просторно. Ако предпочитате по-ярките и пъстри гами за шкафчетата, може да ги комбинирате с неутрален декор на стените. Другият вариант е да изберете по-бледи багри за шкафчетата, а стените да са в по-ярки цветове. Белият цвят също е широко използван при обзавеждането и дизайна на малки кухни, защото създава неповторимо усещане за пространство и чистота.

Ако имате достатъчно място в кухнята е хубаво да сложите и малка масичка за хранене. Тя може да бъде сгъваема, фиксирана за стената, прикачена към перваза на прозореца, като бар-плот или кухненски остров.

Не забравяйте, че в малките кухни пространството е от най-голямо значение и трябва да махнете всичко, от което нямате нужда. Затова подберете внимателно нещата, които използвате всекидневно в кухнята, а останалите приберете в килера.

Поръчайте своята малка кухня тук!