10 Безплатни стратегии за борба с депресията

2
Добави коментар
3xman
3xman

Кризата няма край, разходите са все по-големи с всеки ден, дъщерята иска новата рокля, сина новия ипад, колата пак се счупи и тази година няма да има море – хиляди причини за депресия. Дори и да вземате вече антидепресанти иил се виждате редовно с терапевт – има много неща, които ще Ви помогнат да се чувствате по-добре.

Не се обвинявайте

Това е най-лесния и евтин начин за терапия.  Стигмата на депресията плюс чувството за вина и неадекватност, могат да нарушат нормалното възстановяване на психическото състояние. Конторлирането на симптомите на депресия изисква практически и проактивен подход и търпение.

Трябва да възприемете депресията като физическа болест. Тя се лекува с усърдие и нова нагласа. Приемете факта, че имате „физически проблем (състоянието депресия)“ и спрете да се обвинявате за нея.

 

Говорете за проблемите

Не е лесно, но говорейки с най-близките за проблемите открито и спокойно е много полезна терапия, какот за Вас, така и помага за подобряването на отношенията в семейството.

Дори и не винаги вашите приятели и семейство да разбират през какво преминавате, ще Ви окажат емоционална подкрепа, ще Ви помогнат да намерите начини за лекуването и. Не се изолирайте – когато можете приемайте близостта на семейство и приятели.

Редовните физически упражнения помагат.

Физическите упражнения може да са последното нещо, за което мислите когато сте депресирани, но излизайки за една бърза обиколка на стадиона или малко упражнения във фитнеса ще Ви помогнат да се чувствате по-добре.

При всекидневни 30 минутни интензивни упражнения ще подобрят симптомите на депресия. Пациенти, които правят няколко минути на пътеката или с колелото във фитнеса за 12 седмици намират депресивното си състояние намалено с над 50%. Упражненията имат също и краткотраен ефект: подобрява настроението до 12 часа след упражненията.

Отложете големи решения

Депресията влияе на Вашите възприятия и добра преценка, ето защо е добре да отлагате големите решения за лични връзки или кариера докато не се почувствате по-добре.

Един от симптомите на депресия е негативния начин, по който се гледа на всичко случващо се в живота Ви. Това променя преценката Ви за почти всичко без дори да го разбирате. До колкото е възможно отлагайте важните решения.

Ако все пак трябва да решите нещо важно – не бъдете импулсивни. Консултирайте се с хора близки до Вас и ако е възможно преспете преди вземането на решение – това ще намести мислите Ви.

Грижете се за здравето си

Ако се чувствате депресирани е много лесно да занимарите здравето си. Липсата на грижа за себе си ще влошат симптомите Ви.

Връзката на депресията и състояния като – диабет, сърдечни болести са феномен известен каот – яйцето и кокошката (неизменно свързан един с друг). Депресията влошава тези състояния, но липсата и също подобрява състоянието при тези болести. Хора с диабет, по-често чувстват депресия. Същото важи и със сърдечно болните пациенти, особено след сърдечен удар.

Поддържайте рутината в живота си

Придържайте се към рутината на деня. Какъвто и да е денят Ви – опитвайте се да правите ежедневната си рутина по едно и също време през деня. Това ще Ви „извади от пижамата“ и ще демонстрира на Вас и на другите около Вас, че сте напълно способни да преодолеете деня и ще можете да се възстановите успешно.

 

Яжте здравословно

Какво ядете – влияе на Вашият мозък и разбира се тяло. Определете Вашата диета наблягайки на – ядки, плодове, зеленчуци и протеин богати храни.

Няма храна, която да убие депресията с един куршум, но някои храни влияят на депресията повече от други. Например – въглехидратите и храните с повече витамин Д увеличават нивата на серотонин – невротрансфериращ фактор, асоцииран с настроението.

Естествената хранитена добавка за сексуална потентност – 3xMan, съдържа качествени български билкови екстракти, които ще преодолеят леки нива на депресия и ще Ви върнат достойнството и жизнеността.

Избягвайте наркотици и алкохол

Въпреки, че е много изкушаващо в такив м оменти да използвате алкохол или наркотици – не го правете!

Тези субстанции ще опустошат хората в депресия. Изкушението в такива моменти да се обърнете към алкохола е голямо, в дългосрочен аспект – това е разрушителна стратегия.

Алкохола и наркотиците изменят мозъчната химия и създават необратими проблеми в работата, в личните връзки и други аспекти на Вашия живот. Опасноста се увеличава неимоверно когато се комбинират и с анти-депресанти. Една чаша вино няма да Ви навреди, но ограничавайте консумацията до колкото е възможно и разбира се – НЕ на наркотиците!

Опитайте се да спите нормално

Депресията често е придружена със загуба на сън. Безсънието понякога депресира допълнително. Много неизвестни все още стоят във връзката между депресията и съня, тъй като нуждите от сън на всички са различни. Всички експерти обаче са единодушни – страдащите от депресия да спазват строга рутина и да получават нормалното количество сън – всеки ден.

Не се пренатоварвайте

Чувството на стрес и претоварване е честа причина за активиране на депресията. Не се натоварвайте, отлагайте важни задачи за колкото е възможно по-дълго и най-важното не мислете за тях – поемайте толкова работа, колкото можете да поемете в състоянието, в което сте. Ако имате сложни задачи за изпълнение – разделете ги на по-малки и лесно изпълними такива.

И помнете: няма нищо лошо да забавите темпото. Заслужавате почивка, вземете си болничен или каквото е нужно, за да преодолеете състоянието си. Хранителните добавки като 3xMan могат само да подобрят настроението Ви, правейки денят пълен с енергия и желание за живот. Когато имате енергията, намалите нивата на депресия и подобрите либидото си – ще погледнете живота каот нов човек. Сексуалното здраве и стреса са пряко свързани – щадете психичното си здраве, за да се радвате на добро физическо такова!