Генерала на правото Владо Дамянов отново събра близки и приятели

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Представяне на възпоменателния сборник „Генерала на правото”, посветен на известния хасковски адвокат Владимир Дамянов, събра тази вечер близки, роднини и приятели в местен ресторант. Съставител на сборника е бившият зам.-главен редактор на „Новинар юг” Недялко Бакалов. На приятелската сбирка присъстваха съпругата на починалия през 2012 година Владо Дамянов – д-р Величка Дамянова, дъщерята д-р Вихра Дамянова-Петрова, внучката Владимира, много приятели и колеги. Един от най-близките му приятели – прокурорът Никола Николов не успя да дойде поради заболяване, но изпрати поздравите си на близките. Негово е и най-краткото определение по повод загубата след кончината на Владо Дамянов – „Делниците без него са като празник без цветя и музика”.

Мемориалният сборник съдържа публикации за прочутия хасковски адвокат, както и негови интервюта, а във втората част са публикувани спомени за него.

Владимир Дамянов е роден през 1931 година. След като завършва с отличие юридическия факултет на Софийския университет, посвещава 51 години на адвокатска практика в Хасково. 3 мандата е председател на адвокатската колегия. През 2011 година бе обявен за почетен гражданин на Хасково.

„Това не е помен за Владо Дамянов”, каза в краткото си слово Недялко Бакалов. „Той сякаш все още е сред нас. Имам чувството, че всеки момент ще влезе запъхтян и ще каже „Извинявайте приятели, имах тежко дело”. После ще се обърне към своя приятел Кирил Кутетеров (светла му памет) и ще каже: Киро, дай една водка”.

Тодор Кръшков