Най-ужасните типове клиенти

2
Добави коментар
mi6el_bs
mi6el_bs

Най-ужасните типове клиенти

Всички ние сме клиенти и в същото време нашата работа зависи от клиентите. Тези отношения са изключително сложни и двустранни. Платформата foodpanda подбра четири от най-лошите типове клиенти. Обърнете внимание и да видим дали можете да разпознаете себе си.

Лесно е да се обвиняват хора за лошото обслужване, но наистина има такива, които могат да ви направят луди. Например: – Ако отидете ядосан, ще е трудно да получите добро обслужване – Ако сте приветлив човек, персоналът ще се държи по приятелски начин

1. Нерешителен: Бира или сайдер? Малък или голям? Купе или джип? Нерешителният клиент е вбесяващ, без значение дали става дума за покупка на кола или на сандвич. Обикновено кръжи около стоката, разпитва персонала около 3 часа и накрая взима съвсем различно решение за покупка.

2. Сравняващ: Прекарвате пет часа в мерене на обувки по магазините и накрая се връщате оттам, откъдето сте тръгнали. Този тип винаги гледа, сравнява, търси, създава списъци и всъщност рядко купува. Задава абсолютно всички възможни въпроси на продавачите или сервитьора и накрая си тръгва. Този тип са склонни да направят покупка онлайн, когато има големи намаления.

3. Всезнаещ: Той е информиран за всички новости, разбира от GPS часовници, 3D принтери, велосипеди, въглеродни влакна, здравословно хранене и т.н. Този тип изчита всички форуми за мнения, анализира и е по-вероятно продавачът да научи повече за стоката си от клиента.

4. Заядлив: Смята, че светът е против него. Мисли, че неговата сметка за телефон, ток, вода и т.н. е системно надвишавана. Смята, че промоциите са измислени и фалшиви, че всичко, което се продава по-магазините, е некачествено и безумно скъпо. Те са песимистични и нетърпеливи и е много трудно да им се угоди. (От Foodpanda.bg)

Сърцебиенето намалявало желанието за секс при жените

Учени откриха връзка между кардиограмата и намаленото либидо на нежния пол. Психолози от Университета на Тексас в Остин се опитали да разберат причините за липсата на либидо при жените, както и да намерят връзката с тяхното физическо състояние. Един от най-съвременните методи на оценка на комуникацията на сърцето и нервната система е оценката на вариабилността на сърдечната честота (HRV).

Стойността на HRV показва колко добре човешкото тяло е в състояние да отговори на промените в околната среда. Ниското равнище е свързано с психични разстройства, депресия, тревожност, зависимост към алкохол и др. За първи път се доказва, че неговата стойност влияе на сексуалните желания на жените. В изследването участват 72 жени на възраст от 18 до 39 години. Според резултатите от анализа при жени с много по-ниски стойности не само има обща сексуална дисфункция, но и трудност за постигане на сексуална възбуда. (От БГНЕС)

Не диня, не точно и хляб – истинска сензация Хляб, изглеждащ досущ като диня, се превърна в хит в Тайван. Модата тръгнала от пекарната на Джими, провинция Илан. Там всеки ден се тълпят хора, които искат да си купят от цветния хляб. Самият хляб обаче няма нищо общо с динята на вкус. „Тайната“ му е проста – оцветители. Освен класическа диня пекарната предлага и жълта версия на вървежния хляб. Множество рецепти в интернет показват как може да се направи такъв хляб и в домашни условия, при това с много по-здравословни добавки и компоненти. Иначе социалните мрежи са пълни със снимки на щастливи тайванци, докоснали се до въпросния хляб. Един човек дори споделя, че е карал 2 часа, за да стигне до пекарната и да си купи динен хляб. Въпреки че правят около 100 самуна от нетрадиционния хляб, от пекарната не успяват да отговорят напълно на търсенето. (От DNES.bg)