Лекарство с обещаващи резултати при остра миелоидна левкемия при деца

1
Добави коментар
rakat
rakat

Ново проучване направено в Австралия показва, че наскоро разработено лекарство, което се намира в клинична фаза на изпитвания при възрастни с левкемия, има голям потенциал за използването му в педиатрията при деца с остра миелоидна левкемия. Проучването е в предклиничен етап за момента.

 

Екипът от изследователи са тествали PR-104 под финансирането на Американския Национален Раков Център. Тези изследвания при много агресивни форми на рак са приоритетни за регулаторните органи в цял свят и при показване на достатъчно добри резултати, то процедурите по внедряването им в практиката са съкратени, което спомага за по-бърз достъп до иновативните лечения на повече пациенти.

PR-104 е активен към протеин експресиран от AKR1C3 гена. За сега  PR-104 е показал значителна активност към T-ALL но има слаба активност към B клетъчните форми на левкемията. Учените се стремят да намерят веществото или процесите които активират AKR1C3, имащ основна роля в развитието на левкемията, и така да блокират тези пътища и постигнат много по добри резултати. До тогава търсенето продължава, а ние ще очакваме новият продукт да бъде по скоро на пазара за да подпомогне и най-малките в борбата с левкемията.

 

Tags: featured, левкезия, научете за