Най – смъртоносните храни

3
Добави коментар

Най – смъртоносните храни

http://www.inter-view.info/2015/07/nai-smurtonosnite-hrani.html

11% от смъртоносните случаи на година в Европа са от отравяне с гъби.

Знаете ли, че има храни, които могат да бъдат смъртоносни? Някои от тях са деликатеси, които трябва да бъдат приготвяни и консумирани с повишено внимание.
foodpanda ги класира по степен на опасност от 1 до 5 като първо място заема най-смъртоносното.

 Гъби- гъбата е вкусен деликатес, но понякога може да бъде много смъртоносен, ако попаднете на двойник. Тя се нарежда на първо място, защото 11% от смъртоносните случаи на година в Европа са от отравяне с гъби.
Фугу- за щастие един от най-смъртоносните и скъпи деликатеси в света не живее във водните басейни около нас. Става въпрос за рибата Фугу, която може да намерите в Япония. Нейното приготвяне става само от добре обучени готвачи, които имат специален сертификат.
 Фъстъци и жълт боб- Фъстъците предизвикват силни алергии, които могат да причинят смърт. Около 3,3 милиона американци живеят в страх от тези вкусни бобови растения. Жълтият боб пък от своя страна, съдържа цианид. Разбира се, при него трябва да изядете невъзможно количество, за да има смъртоносен ефект.
Кървави миди – Те се срещат в Китай и могат да причинят хепатит А и Е и смърт. Изглеждат много апетитни и вкусни, но по-добре да не ги опитвате
 Бъз -Бъзът се намира и в Европа. Те имат полезни свойства, ако бъде консумирано внимателно. Среща се и в цяла България. Когато сте на разходка, никога не яжте от него и пазете децата да не лапнат някое от зрънцата по погрешка