Пребито дете в кризисен център „Вяра, надежда и любов”-София

1
Добави коментар

Както стана известно преди време от статията на Еми Мариянска във вестник „ШОУ“, дете бе отнето от родителите им и настанено в кризисен център „Вяра, надежда и любов“ в гр. София. Там детето е било малтретирано и заплашвано със сексуален тормоз.

Ето, че на първи юни, световния ден на детето в  кризисен център „Вяра, надежда и любов“, децата могат да получат за подарък тежки травми.

Детето, за което става въпрос в статията на Еми Мариянска е било обявено за издирване и отново настанено в  „Вяра, надежда и любов“, където е било заставяно да не признава нанесените му травми от предишния си престой.

Въпреки подадените сигнали до ДАЗД, АСП и СРП, за неправомерно отнемане на дете и  за неговото малтретиране от страна на държавни служители, както и от страна на служители в кризисния център, детето отново е настанено в същия този център. Излиза наяве информация, че детето е принуждавано да не признава за оказания му тормоз от първия престой в центъра. Психолози и други служители в работни протоколи явно са се постарали да бъде изопачена информацията за претърпяното насилие върху детето, която е била потвърдена и от съдебна медицина.

На първи юни детето е било пребито отново в кризисния център и откарано в Пирогов със счупвания, където към момента се обсъжда неговия престой за оперативна намеса от страна на лекарите. То е било придружено от психолога на центъра, а родителите му не са били информирани. Това се случва през нощта на първи юни. За късмет обаче, родителите биват информирани по настояване на лекарите от „Пирогов“ и детето е настанено за лечение.

Очаквайте продължение по случая:

Снимка източник: http://www.blitz.bg/news/article/328925

Like this:

Like Зареждане…