Упражнения за перфектни крака (жени)

1
Добави коментар

Мечтаете за шорти и летни поли, но не сте напълно доволни от външния вид на краката си? Опитайте с някои много прости упражнения, които не изискват специално оборудване. Нека да видим тези съвсем обикновени упражнения за перфектни крака!

5 лесни упражнения за перфектни крака, които може да правите у дома или във фитнес залата:

 1.Клекове

Стойте изправени като краката да са на по-голямо разстояние от това между раменете, насочете пръстите навън и поставете ръцете на бедрата или пред вас. Свийте коленете, така че бедрата да са успоредни на земята. Върнете се в изходна позиция и повторете.

 

2. УПРАЖНЕНИЕ СЪС СТОЛ

Повдигайте се на пръсти и след това стъпвайте с цял крак, а за опора ползвайте стол или какъвто и да е друг стабилен предмет. Правете упражнението бавно и прецизно.

 

3. ВДИГАНЕ НА КРАК В СТРАНА

Легнете на пода на лявата страна, подпрени на левия глезен и задръжте главата с ръка. Създайте си опора, изнасяйки десния крак леко напред. Затегнете коремните мускули и повдигнете десния крак без огъване на коленете. Повдигнете крака леко и стойте така няколко секунди над пода. Повторете движението 15 пъти за всеки крак.

 

4. „ВЪЖЕН КЛЕК“

Стойте изправени на крака, с пръстите навън и задръжте (протегнете) въже зад раменете. Застанете на пръсти, а след това свийте коленете и повдигнете въжето над главата си. Задръжте така няколко секунди, след това се върнете в изходна позиция и повторете 30 пъти.

 

5. РАЗШИРЯВАНЕ НА ЧЕТИРИГЛАВИЯ С ВЪРТЕНЕ

Застанете на колене с ръце, в положение за лицеви опори. Протегнете десния крак, така че само с пръсти да докосва пода. Затегнете коремните мускули, повдигнете десния крак и направете шест кръгове във въздуха с пръсти, а след това повторете упражнението с другия крак.

 

Искате ли перфектни крака? Започнете да правите тези упражнения всеки ден!

Както можете да видите, упражненията са доста прости, но ефективни в същото време! Можете да ги правите по всяко време, навсякъде, само за няколко минути.Тези упражнения са перфектни за оформяне на краката и ще ви помогнат да получите по-стегнато тяло. Достатъчно е лесно, за да се прави от всеки.