Упражнения за болки в гърба – вкъщи и без уреди

1
Добави коментар

Лятото наближава и ако сте един от тези, които чувстват ефектите от дългите часове, прекарани пред компютъра и гърба ви боли и малко повече, отколкото трябва, тогава ви предлагам някои упражнения за болки в гърба. Нашият първи инстинкт в тези случаи обикновено е първо да се консултираме с лекар(дали?), но тези упражнения срещу болки в гърба може лесно да направите в дома си. а също така са и много лесни. Ето и петте движения, с които можете да се опитате да намалите болката в гърба.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА БОЛКИ В ГЪРБА

Първо упражнение

1.Първото упражнение за болки в гърба е вдъхновено от йогата, която е добре известна със своите терапевтични ефекти. Вие не трябва да сте опитни, за да правите това упражнение, защото е наистина лесно, но много ефективно.

Ето какво всъщност трябва да направите: застанете на коленете и ръцете, вдишайте бавно, повдигнете главата си, протегнете гърба и я наклонете към пода, но нежно. Следващата стъпка е издишване, оставяйки главата надолу, след което отново разтегнете гърба в обратна посока – нагоре. Тази поза се нарича котешка поза- може ли да познаете защо? След това се върнете в изходна позиция. Повторете 6 пъти.

2.Второ упражнение

Легнете по гръб на пода със свити колене и дишайте дълбоко. Издишайте и вдигнете лявото коляно към гърдите, държейки го с ръце, а след това издишайте и изправете крака. Повторете 3 пъти. След това задръжте крака в изправено положение и правете кръгови движения във въздуха с глезена.

3.Трето упражнение

Легнете с лице нагоре, дланите на пода. Вдишайте, вдигнете дупето, докато тялото образува права линия от коленете до врата, а след това издишайте и се върнете в изходно положение. Повторете 6 пъти.

4. Четвърто упражнение 

Легнете на пода по гръб със свити колене навън, а стъпалата да са долепени. Вдишайте дълбоко, а след това издишайте и затегнете бедрата. Доближете коленете едно до друго, докато не се долепят и те. Повторете 10 пъти.

5.Пето упражнение

5.Легнете с корема нагоре. Повдигнете гърба си. Същевременно повдигнете десния крак, колкото е възможно по-горе. Задръжте така няколко секунди, след това повторете с другия крак.

Опитайте се да направите тези 5 упражнения за болки в гърба всеки ден и ще се чувствате много по-добре и по-подвижни.