5 съвета за „футболни вдовици“

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Със сигурност сте футболна вдовица, ако поне едно от следните твърдения се отнася за вас:

Слънчев съботен следобед е, детето играе с другарчетата на улицата, а вие сте приключили с домакинската работа. Вече се виждате как релаксирате със съпруга си в парка на слънце и тишина, когато… го виждате на канапето с дистанционно в ръка и току-що отворена бира. Позната ситуация, нали ?

Макар и футболът да е корав и подмолен съперник, ситуацията не е безнадеждна. Да започнем с уточняването на това дали сте футболна вдовица. Със сигурност сте такава, ако поне едно от следните твърдения се отнася за вас:

1. Освен Меси и Роналдо (е, че то тия всеки ги знае !) сте научили имена като Фъргюсън, Кройф, Пеле и други футболни величия.

2. Дразните се дори повече от съпруга си на коментарите на Алекси Сокачев.

3. Персонално покритие и пеналтерия не ви звучат като вид облекло.

4. Обсъждате надълго и нашироко защо финансовия феърплей се проваля.

5. Имате поне една лично ваша футболна тениска

Дори и на петте да сте отговорили с „да“, не всичко е изгубено. Ето няколко практични съвета, които да ви помогнат да се справите с чувството на пренебрежение:

Спрете да го карате да избира – поставянето на ултиматум винаги завършва зле. Когато притискате любимия си с постоянни натяквания за другата му любов (освен вас!) ще постигнете точно две неща – ще го отблъснете от себе си и ще го накарате да чувства неприязън към вас.

Не се противопоставяйте на допълнителните дейности, свързани с футбола – дали прави Betfair залози или рита с приятели в неделя, това е част от любовта му към играта и прекаленото им ограничаване би го отблъснало от вас.

Направете си график от типа „време за двамата“ – общувайте често и когато планирате съвместни дейности се поинтересувайте дали не са в разрез с футболните графици на ФИФА. Световно се прави веднъж на четири години все пак.

Имайте собствени занимания – дали ще е кафенце с приятелки, четене или майсторене нещо от типа „направи си сам“, намерете дейност, която ви доставя удоволствие. В крайна сметка кой казва, че една двойка трябва да прави всичко заедно ?

Футболът в крайна сметка може и да се окаже не толкова скучен – абстрахирайте се от самата игра и се фокусира