Качествени семена на уникален сорт Аквилегия (Кандилка)

2
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Искате да отгледате изключителното цвете Аквилегия (Aquilegia x hybrida). Garden Shop Pro – онлайн магазин ви предлага тази възможност с качествени сортови семена на така нареченото от народа цвете Кандилка.

Този невероятен хибриден сорт на Аквилегията цъфти с цветове в невероятни комбинации от червено – бяло, лилаво – бяло,  червено – жълто и др. Многогодишното растение е непретенциозно и издръжливо, може еднакво добре да се отглежда на слънчеви, сенчести и полуслънчеви места. От късна пролет – месец май до първата половина на лятото – месец юли имате възможност да се радвате на приказно красивите съчетания на цветове от Кандилката.

Цветята достигат максимално до 70 см височина, което позволява да правите невероятно красиви букети, с които да украсявате дома си или да зарадвате свои близки и приятели за техни празници като рождени и именни дни, сватби, кръщенета, годишнини и др.

С Аквилегията може да се акцентира при изграждане на зелени площи около хотели, голф игрища, болнични и спа комплекси, паркове, алеи, обществени сгради и т.н. Тя внася колорит в скучни аранжировки от вечнозелени храсти като туя, лъжекипарис, кипарис, хвойна и др. Кандилките растат на всякакви почви без значение от достъпа на пряка слънчева светлина (внимавайте на много плътна сянка цъфтежът намалява драстично). Отглежда се чрез директно засяване на постоянно място.

Семената се засяват през март до април на дълбочина 0,3 см и покълват за около 20-25 дни при оптимална температура около 15-20 градуса.

При засяване на Кандилката на закрито по-рано (февруари на закрито) и поддържане на оптималната температура при покълването цъфти още същата година. Ако засеете вашата Аквилегия към края на Април ще имате цъфтеж на следващата година. За по-добри резултати се препоръчва торене с торове за цъфтящи цветя.

Спецификация

Цвят
Този сорт Аквилегия е микс от растения с изключително интересно смесени цветове – лилаво – бяло, жълто – червено, жълто – бяло и др.

Височина
До 70 см.

Период на цъфтеж
Вашата кандилка ще цъфти от май до юли.

Изискване към светлина
Няма специфични изисквания може да се отглежда на пряко слънце и полусенчести места, не се препоръчва отглеждане на пълна сянка.

Почва
Аквилегия (Aquilegia x hybrida) се развива във всякакви почви.

Зимоустойчивост
Цветята са зимоустойчиви.

Дълговечност
Многогодишни видове.

 

Място на растението
Растенията са предназначени за отглеждане в двора или градината, могат да виреят и в по-големи пластмасови саксии за цветя или кашпи.

Време на засяване
Семената се засяват през месец март или април. При по-ранно засяване (Февруари на закрито или Март) цъфтят през първата година.

Дълбочина на засяване
Семена от Аквилегия се засяват на дълбочина 0,3 см, като трябва добре да ги отъпчете, за да имат контакт с почвената влага.

Разстояние едно от друго
За тези цветя се препоръчва отстоянията едно от друго да бъдат 25 до 30 см

Време за покълване
Семената от Аквилегия (Aquilegia x hybrida) покълват за около 20 до 25 дни при оптимални влага и температура.

Поливане
Поливайте редовно при изсъхване на почвата.

Торене
За по-добри резултати се препоръчва торене през цъфтежната фаза. Интензивността и нормата на торене зависи от вида тор.

Използване

Тези невероятно изглеждащи растения се препоръчва да са засаждат на открито. За различни цветни кътчета могат да бъдат като водещ акцент при проектирането на прекрасна цветна градина.

Професионални градинари, а и любители на красивите цветя могат да използват този сорт Аквилегия (Aquilegia x hybrida), както за създаване на стилно изглеждащи градини, така и за малки цветни кътове у дома в двора, а за по-смелите и на балкона.

Кандилката успешно може да се отглежда в бетонови кашпи, различни декоративни клоцове и големи пластмасови саксии и сандъчета. Често се цени при озеленяване на покривни градини, озеленяване на паркинги и покриви на гаражи. Успешно се използва като акцент в различни аранжировки или за направа на красиви екзотични букети.

Кандилката се съчетава перфектно с ниски цветя, седуми, брахикоме, бордюрна петуния, иберис, теменужки и мн. др.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Нето тегло – 0,25 гр.

Семена в един грам – 800 бр.

Семена в една опаковка – около 200 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от Аквилегия микс има срок на годност на семената, процент на тяхната кълняемост и страната, от която произхождат. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).