Семена на много ранен розов домат за оранжерии сорт Афен F1

2
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Нашият онлайн градински център добави към своя богат каталог изключително качествени семена на един от най-ранните розови домати за оранжерии и оранжерийно производство – Афен F1. Характерно за този сорт ранен домат е, че той притежава типичния за розовите домати балансиран, мек, много приятен вкус и невероятен доматен ароматен.

Плодовете на домата за оранжерии Афен F1 са сравнително едри (250 – 300 гр.), кръгли с перфектен търговски вид, твърди и не се напукват при транспортиране. Тези му качества го правят изключително подходящ за производители на ранни домати, които се занимават с износ на зеленчуци за Гърция, Турция, Германия, Италия и др. страни в Европа и извън Европейския съюз.

От семената израстват растения, които притежават така наречения отворен хабитус. Това означава, че може да отглеждате от 6 до 8 китки с по 4 – 5 домата, като доматите не губят своите едри размери и форма.

Едно от основните предимства на тези сортови семена на ранни домати е, че от тях израстват растения, които са  устойчиви на едни от най-често срещаните болести по домата. Всеки производител знае, че при оранжерийно производство гъбните заболявания са едни от най-честите и те сериозно намаляват добива. Афен F1 е устойчив на фузариум (F 1 и 2), нематода (N), той е един от малкото хибриди устойчиви на жълта къдравост по листата на домата (TYLCV), вертицилум (V).

Спецификация

Сеитбена норма
30 – 40 гр./дка семена.

Време на засяване за разсад
Засейте сортовите семена на ранният домат Афен F1 още в периода 5 януари 15 февруари.

Време за пикиране
Може да засадите готовия разсад в стъклени или полиетиленови оранжерии в периода 25 март – 20 Април.

Разстояние едно от друго
80 – 120 см м/у редовете и 35 – 45 см едно от друго в ред. Като на един декар оранжерийна площ може да отгледате до 2700 бр. растения.

Период на плодоносене
Периода на плодоносене варира според периода, в който се засяват доматите. Обикновено Юни – Юли.

Вид отглеждане
Доматите Афен F1 се отглеждат в редове, колово на закрито в оранжерии и парници. Могат да се отглеждат и на открито, както и по-рядко в по-големи пластмасови или керамични саксии.

Добив

 

Плодове
Средно едър плод с тегло около 250 – 300 гр. Изключително вкусен с характерните черти на розовите домати – мек, балансиран вкус, приятен наситен доматен аромат. Плода е кръгъл, с розов цвят, не се напуква при транспорт, запазва дълго перфектен търговски вид.

Брой семена в 1 грам
В 1 грам има приблизително 250 – 350 бр. сортови семена от домат Афен F1.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – около 250 – 300 бр.

Семена в една опаковка – 10 бр.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със сортови семена на розов домат Афен F1 има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).