Борисов: Омръзна ми всеки ден да натискам реформаторите да стоят в парламента

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Премиерът Бойко Борисов разкритикува Реформаторския блок, че не са подкрепили част от въпросите на президента за изборния референдум. Според Борисов, напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на Блока при важни гласувания за правителството.

 

„Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията, да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко“, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Запитан дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви: 

„Крайно разочарован съм, защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ. Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторският блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин – 10 души“, подчерта премиерът.