Кажете сбогом на тънката коса

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

Фризьорите препоръчват дамите с тънки коси да не използват шампоани 2 в 1, тъй като комбинацията между шампоан и балсам ще утежни косъма допълнително.

Да имаш тънка коса не е лесно предизвикателство. Тя се поддържа трудно, омазнява се, а обемът е почти невъзможен. Освен всичко това, тънката коса се подлага и по-трудно на обработка.

Фризьорите препоръчват дамите с тънки коси да не използват шампоани 2 в 1, тъй като комбинацията между шампоан и балсам ще утежни косъма допълнително.

Основното правило за да се поддържа тънката коса е да се използват продукти предназначени само за нея– най-добрият избор е шампоан за фина коса и обем.

Използвайте билки, които да подобрят състоянието на косата тънката ви коса, но за да постигнете резултат трябва да си правите процедурите постоянно.

Ето и няколко маски, които са подходящи за тънки коси:

Маска от дъбови кори

Сварете дъбовите кори и след това прецедете течността. Сложете отварата в буркан, който да съхранявате в хладилник. Всеки ден се затопляйте малко количество от сместа и с помощта на памучен тампон, внимателно намазвайте корените на косата ви.

Маска от лук и мед

Сложете 1 с.л. мед, 1 малка глава настърган лук и 1-2 с.л. растително масло в купичка. Разбъркайте сместа, докато се уеднакви и нанесете маската – втрийте в скалпа и нанесете по дължината на косъма. След това сложете найлонова шапка за баня, а над нея сложете затоплена хавлия. Хавлията можете да замените и с вълнен шал, който е достатъчно широк, за да покрие цялата ви глава. След час измивате косата с шампоан.

Маска от какао и кокос

Смесете 2 с.л. обикновено какао, 1 с.л. масло от жожоба, 1 с.л. кокосово масло и 1 с.л. накълцано на ситно авокадо. Към тези продукти се добавят още няколко капки масло от лавандула, здравец, кедрово дърво и няколко капки натурален лимонов сок. Нанесете маската на косата и след един час измийте с шампоан по обичайния начин.

Маска с зехтин и масло от репей

 

Смесете равни части и от двата продукта и ги затоплете на водна баня. Сместа се втрива в корените и след това се оставя да престои поне половин час, преди да се измие по обичайния начин.