Холивудска усмивка – чудото фасети!

1
Добави коментар
DrBStoev
DrBStoev

Ако желаете за кратко време да промените своята усмивка и да я направите по-бяла и да коригирате някои несъвършенства, то фасетите могат да бъдат правилния избор.

Фасетите представляват много тънък порцелан и изглеждат като зъб погледнат отпред. Те се свързват директно със зъбите с помощта на специални композити. Фасетите представляват козметично решение на множество естетични проблеми в областта на предните зъби, като например:

1. Наличие на диастеми (празните пространства между предните зъби)
2. Счупено парче от зъб
3. Преоцветени пломби
4. Дефекти в цвета на предните зъби (различни видове петна)
5. Деформирани или криви зъби

Какви са предимствата и ползите на фасетите ?
Използването на този вид лечебно средство има няколко много сериозни предимства:
1. Необходимо е да се извърши съвсем минимално отнемане от емайла, за да се подготви зъбът за фасета
2 . Създаването на перфектен „естествен“ вид на предните зъби е постигнат с минимален или никакъв дискомфорт.
3. Фасетите не променят цвета си, остават завинаги бели

По какво се различават фасетите от короните ?
Короната се използва при големи увреждания на зъбите, сериозни проблеми със захапката и често след умъртвяване на даден зъб. При подготовката на зъбите за корони се отнема сравнително повече зъбна тъкан, отколкото при фасетите. Освен това, фасетите се използват само като козметично решение за зъбите видими при усмивка и покриват само предната част и понякога съвсем малка част от вътрешната част на зъбите,  докато короните обвиват от всякъде проблемния зъб.

Каква е процедурата за поставянето на фасетите?
След подготовката на зъба за бъдещата фасета, вашият зъболекар ще вземе отпечатък от съответния зъб или зъби, за да може зъботехникът да я изработи в спрямо вашата усмивка и изисквания. На следващото посещение се проверява дали пасва добре или са необходими корекции, след което се праща отново на зъботехника за допълнително придаване на блясък. И така на третото посещение се сдобивате с нова усмивка, подобно на холивудска звезда.
Освен това, фасетите могат да издържат много години без да е необходимо да бъдат подменяни, в зависимост от това колко добре се грижите за тях и цялостното си орално здраве.

Ако искате още статии по темата и не само, посетете моят блог като натиснете тук >>

Ако смятате, че статията си струва да бъде прочетена от някой ваш близък или просто приятел, моля споделете я във Фейсбук чрез бутона под статията.

Share: