Диета с цветовете на дъгата

1
Добави коментар
Interview
Interview

Знаете ли, че може напълно да удовлетворите нуждите на тялото си само с цветна храна? Природата е намерила хитър начин да подчертае отделните хранителни вещества като ги оцвети в различна краска. Време е да се възползваме. Лесно е. Представяме ви една забавна, приятна и шарена диета.

Идеята й е да консумираме продукти само от една разцветка в продължение на един ден от седмицата. Ядем предимно плодове и зеленчуци. Причината е, че всеки цвят има различно енергийно въздействие върху тялото ни и стимулира обменните процеси по свой си начин.  Така в менюто ни се добавят все продукти, които често забравяме, че са важни.

Примерно меню:

Понеделник – бял ден
Банани, ориз, мляко, спагети, карфиол, моцарела, сирене, паста, кокос, бяло зеле. Не всички накуп, разбира се. Белите храни са дом на въглехидратите, с които трябва да внимаваме.

Вторник – зелен ден
Киви, зелена салата, айсберг, броколи, брюкселско зеле, краставици и зелен чай. Зелената храна успокоява и пречиства тялото.

Сряда – жълт ден
Кайсии, жълти ябълки, кашкавал, царевица, жълтъци, праскови, жълти чушки, мед. Освобождавате червата.

Четвъртък – червен ден
Домати, ягоди, малини, червено грозде, касис, червени чушки, червен пипер, червен боб, червено вино. Червената храна подобрява кръвообращението.

Петък – оранжев ден
Моркови, портокали, праскови, кайсии, тиква, папая, сьомга. Оранжевата храна предотвратява преждевременното стареене.

Събота – лилав ден
Грозде, боровинки, патладжан, червен лук, касис, сливи. Придават руменина на лицето.

Неделя – почивен ден
В неделя се пие само вода, за да се разтовари организма.

Мили дами, диетата не е от бързите методи за сваляне на килограми, но за сметка на това е ефективна, лесна и здравословна. В нея може да свалите от 2 до 4 кг за месец. В тази диета не е посочено количеството, което трябва да се консумира, а само вида на продуктите. Не прекалявайте и не забравяйте, че цветът на храната не е без значение.

Сходни публикации

Коментари