10 песни на Уитни Хюстън, изпълнени от някои от най-известните съвременни артисти

3
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Голямата Уитни Хюстън е родена на 9 август 1963 г. И макар да я загубихме завинаги през 2012 г., безценното ѝ наследство продължава да живее и до днес. Много знайни и незнайни изпълнители са правили опити да преизпеят някои от хитовете на „Гласът“ (както приживе я наричаха), но истината е, че малко са онези, които успяват да се справят. Разбира се, дори и най-добрите версии са далеч не чак толкова въздействащи, колкото оригинала, но категирично заслужават нашето внимание.

От Кейти Пери, която пее „I Wanna Dance With Somebody“, та до Кристина Агилера, която презаписа „Run To You“ навръх рождения ден на Уитни, музикалният канал VH1 класира 10 песни на Уитни Хюстън, изпълнени от някои от най-известните съвременни артисти, за доброта.

Почивайте в мир, Уитни и Боби Кристина!

10. „I Have Nothing“ на Keri Hilson

Мис Кери изпълни „I Have Nothing“ през 2011 година на BMI Pop Awards. Тя изглеждаше страхотно, но за съжаление гласът ѝ не успя да се отдаде дължимото на това вечно бижу на Уитни Хюстън.

9. „I Wanna Dance With Somebody“ на Katy Perry

Кейти Пери вдъхна нов живот на „I Wanna Dance With Somebody“ с колоритна версия, поръсена с бонбонени костюми. Вокалите не бяха най-точните, но пък изпълнението определено беше уловило духа на песента.

8. “It’s Not Right But It’s Okay” на Chvrches

Синт-поп триото Chvrches смеси “It’s Not Right But It’s Okay” със своята приятна жизнерадост. Изпълнението зарадва на живо слушателите на BBC Radio 1, като версията на Chvrches получи доста приятни отзиви. С него тримата от Chvrches доказаха, че могат да направят кавър на… всичко.

7. „Run To You“ от Kelly Clarkson

През 2009 година Кели Кларксън беше специален гост на австралийското шоу Good News Week. С помощта на могъщия си глас тя без никакъв проблем изпя „Run To You“.

6. „I Have Nothing“ на Jessie J

Jessie J признава, че е израснала с песните на Уитни. През 2010 г. младата звезда подари на феновете си красива интерпретация на „I Have Nothing“, която тя изпя на живо в Бирмингам.

5. “I Will Always Love You/ Halo” на Beyonce

Страхотна балада смесена с друга страхотна балада. Кой друг, ако не Бионсе? Миксът на „I Will Always Love You“ и „Halo“ е едновременно зашеметяващ и сърцераздирателен.

4. „I Have Nothing“ от Ariana Grande

По време на турнето си Honeymoon Tour сладкото миньонче Ариана Гранде представи в Калифорния това безупречно изпълнение на безкрайно епичната песен на Уитни „I Have Nothing“. Няма как да се пропусне фактът, че Ариана пя седнала върху пианото, докато самият Дейвид Фостър ѝ акомпанираше.

3. “How Will I Know” на Sam Smith

Сам Смит забави темпото на “How Will I Know” в своята версия, като в типичния си стил пренасочи вниманието ни към сърцето. Кавърът на Сам е красив и съблазнителен, но ние никога не сме очаквали и нещо по-различно.

2. „Run To You“ на Кристина Агилера

Още през 2001 година Кристина Агилера взе назаем „Run To You“ и демонстрира с нейна помощ спиращи дъха вокали по време на наградите BET. Тогава самата Уитни прие Lifetime Achievement Award, а в речта си Хюстън се обърна към Кристина с думите: „Вие сте една от този, които определено могат да се нарекат мои наследници в музика. След оригинала, това е най-добрата версия на „Run To You“. “

1. “I Will Always Love You” на Jennifer Hudson

Дженифър Хъдсън отдаде безкрайната си почит към Уитни на 54-та церемония по раздаването на наградите Grammy през 2012 г. Джен беше изключително емоционална, но нямаше как да не бъде, след като Уитни почина в деня преди наградите. Деликатният клавирен съпровод, страхотният глас на мис Хъдсън и фразата в края „Уитни, ние ви обичаме“ направиха тази версия на „I Will Always Love You“ повече от незабравима.

Коментари

коментар(а)

Подобни: Whitney Houston, кавъри