Лятна почивка в Гърция, Йонийско крайбрежие, Парга, Hotel Parga Beach 4+*

1
Добави коментар
SLT
SLT

  Лятна почивка в Гърция, Йонийско крайбрежие, Парга, Hotel Parga Beach 4+* Parga Beach Hotel ****

Населено място: Йонийско море, Парга Държава: Гърция База: BB Вид: Почивка на море Нощувки: 1

Цена: 43 €

Парга – красота и романтика.

Парга е романтично курортно градче,  красиво разположено по крайбрежието на Йонийско море, в северозападна Гърция, област  Епир. 

Разстояниямие от Солун – 345 км.
Разстояние от София – 630 км.
Разстояние от плажа – първа линия.
Тип плаж – пясъчен.

 

Парга е едно от най-загадъчните и магични места в Гърция. Тук според древните е бил входът за Подземното царство Хадес,  край което протичала реката Ахерон. Един от ръкавите на реката, по който нейният демон или божество  Херон, пренасял в лодка душите на умрелите през тъмните й води, минавал под земята, поради което се е считало, че тя  е входът към Хадес. За древния грък, тази северозападна територия е била краят на обозримия и познат свят. 

 

И за съвременните хора Парга е магнетично място; най-вълшебното в Епир и един от най-красивите градове на Гърция. Всяко лято хиляди туристи от цял свят, привлечени от природните красоти и прекрасни плажове, посещават Парга, която като една благородна деликатна дама, лениво изтегнала се в сянката на старинната крепост, с непринудената си красота очарова своите посетители. По тесните калдъръмени улички, изкачващи се нагоре по хълма, се достига до самата крепост, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива и островчето Панагия – перлата на Парга, с красивата църква и средновековна крепост от 14 век. 

 

По своята архитектура, колорит, дух, атмосфера,  Парга ни напомня по-скоро островна столица, отколкото част от материка въпреки,  че тя е „материк” на квадрат, тъй като Епир на гръцки означава „материк”.  Амфитеатрално разположените по склоновете дву- и триетажни миниатюрни многоцветни къщички, с дървени чардаци и червени керемидени покриви с големи палми отпред, фикуси и  още много, много цветя в градините, придават неповторимо очарование и притегателна сила на това място, изглеждащо като декор на филм. Едно райско кътче, изпълнено с красота и спокойствие, съчетаващо по уникален начин тъмнозеления цвят на пищна средиземноморска растителност със смарагдово синьо прозрачно и топло море. 

 

А на крайбрежната улица, следваща красивите дъговидни извивки на морския бряг, са разположени многобройни магазини, кафенета, таверни, където вкусовете на любителите на морска храна и деликатеси, както и на гръцката кухня, ще бъдат напълно удовлетворени. Тук е и главният площад, с голяма котва в средата си, символизираща важността на морето за живота на града.

 

Освен всичките си красоти и забележителности, Парга  притежава и великолепни плажове – едни от най-хубавите на Йонийското крайбрежие. Повечето от тях са добре организирани и разполагат с всичко необходимо, съчетаващо чудесния отдих с различни водни атракции и спортове. Най-известните и посещавани са: Валтос, Лихнос, Крионери, Писо Крионери и др

 

 

Пътуване от София  до Парга.

Пътуването от София до Парга е изключително бързо и удобно, благодарение на перфектно изградената магистрала Веерия – Игуменица.  Разстоянието между София и Парга е около 630км в най-удобния маршрут София-Кулата-Солун-Игуменица-Парга.  От маршрута  390 км е магистрален път и 250км първокласен път.  При влизане в Гърция през ГКПП Кулата следвате  пътя за Солун (Thessalloniki),  преминавайки през Серес (Serres). При наближаване на околовръстния път на Солун,  направете завой на дясно и следвайте указателните табели за Атина (Athens) като поемате по магистралата Солун – Атина.  След около 50км следвайки табелите Козани/Верия (Kozani/Veria) правите завой на ляво и поемате по магистрален път за Игуменица (Igoumentisa).  Пътят София – Парга е наситен  с места за почивка,  хранене  и бензиностанции с изключение на магистралния път за Игуменица, където в рамките на около 250км възможностите са само 2 – първата е на място за почивка Олимпус Плаза  ––(Olympus Plaza) на около 5км след отбивката а втората на около 180км. И на двете места има бензиностанции. 

При влизането си в Парга, следвайте  указателните табели на Parga beach hotel . В случай на затруднение,  телефонът за връзка с хотела е +30 26840 31 410.

Пътните такси за лек автомобил са в размер на около 10 евро в посока. Поради по-високите цени на гориво в Гърция е препоръчително да заредите Вашият автомобил преди да напуснете България.

Екипът на Сънлайт травел Ви желае  лек път и весело лятно настроение!

 

 

Parga Beach Resort 4*+

 

Локация:  Parga Beach Resort е луксозен бутиков хотел.  Намира се непосрдствено до  Парга и само на 10 минути пеша  до центъра на курортното градче.  Разположен  в уникално красив  залив за който поне веднъж сте мечтали.   Вилите са сред прекрасен естествен парк от вековни  маслинови гори, повечето от които на повече от триста години.  Parga beach  Resort  e място с изумително спокойна атмосфера,  романтика и чар.

 

Хотелска част: Pargа Beach Resort разполага със 77 луксозни вили, някои от които са на два етажа.  Всяка вила  се състои от двойна стая делукс или апартамент с балкони.  Помещенията са просторни и  елегантно мебелирани.  Спалните разполагат с ортопедични матраци,  климатик,  сателитна TV с плосък екран, персонален сейф, интернет, телефон, мини бар, сешоар в баните, балкон.

 

Хранене:  Parga beach Resort разполага с просторен модерно-елегантен ресторант за хранене. Намира се на брега, на самият плаж  и разполага с огромна открита тераса с прекрасна гледка към далечният хоризонт над Йонийско море. Закуската в ресторанта е на блок-маса.  Вечерята на сет меню представлява богатство от местна гръцка кухня, италианска, пресни морски  дарове и други деликатеси.  В близост до ресторанта се намира и откритият дневен бар за коктейли, студени и топли напитки.

 

 Допълнителни услуги:  Parga Beach Resort  има два ткрити  басейни, шезлонги и чадъри около басейните, детска площадка,  24 часа румсървиз,  водни спортове.

Лято през септември!  Parga Beach Resort 4*+, Парга   СПЕЦИАЛНА ЦЕНА! 5% отстъпка за настаняване в периода 18-22 септември 2015г

Едно дете до 12г се настанява безплатно

 

        18 – 22 септември 2015

  Нощувка, закуска

Тип помещение и настаняване

18.09-22.09

Двойна стая лукс  /двама възрастни/

130.00

Двойна стая лукс /трима възрастни/

175.00

Двойна стая лукс  /2възр. с 2 деца до 6г/

130.00

Двойна стая лукс  /2 възрастни с 1 дете до 6г и второ дете от 6г до 12г/

130.00

Двойна стая лукс  /2 възр. с 2 деца от 6г  до 12г

160.00

Апартамент  /двама възрастни/

195.00

Апартамент  /2 възр  и 2деца от 6г до 12г/

243.00

Доплащане за вечеря на възрастен

  18.00

Доплащане за вечеря на дете до 12г

    9.00

Цените са  в евро на ден за помещение според настанените   и включват:

Нощувка,  закуска на блок-маса
Открити басейни на територията на хотела
чадъри и жезлонги около басейните
интернет на територията на комплекса
хотелска застраховка, туристическа такса
паркинг

 

Уточнения:

Цените включват 5% отстъпка за резервация направена след 20 август 2015г.
Цените са приложими за хотелско настаняване в периода  18-22 септември 2015г.
Цените са приложими при минимум 3 нощувки.
Децата до 6г се настаняват безплатно. Едно дете до 12г се настанява безплатно.
Цените са в еuro и могат да се платят в BGN по фиксиран курс на БНБ 1 Euro=1.95583LGN.
Цените са приложими за пътуващи със собствен транспорт. 

Условия за резервация:

За създаване на резервация са необходими трите имена  на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи и ЕГН на деца до 12 години.
След писмено потвърдена резервация от Сънлайт травел, клиентът заплаща 30% авансова сума до 48ч и сключва Потребителски договор.
Доплащане са извършва до 20 дни преди датата на настаняване.

 

Необходими документи 

Актуална  лична карта или международен паспорт
Медицинска застраховка с Асистънс.
Нотариално заверено пълномощно от родителите – отнася се за дете до 18 години, пътуващо само с един родител или друг придружител.
Копие от Акт за раждане – отнася се за дете до 18 години  което е с различна  фамилия от фамилията на родтелите си.

 

Допълнителна информация:  

Най – интересното, което можете да видите в Парга е крепостта на град Парга и островът на Богородица срещу град Парга. Има възможност за пътуване с кораб или да си наемете яхта до островите  Корфу, Кефалония,  Лефкада,  Паксос,  Антипаксос, както и Сините пещери.

 

 ОСТРОВИ  ПАКСОС,  АНТИПАКСОС  И СИНИТЕ ПЕЩЕРИ

   Еднодневна екскурзия с яхта

               

10.00ч   Ще отпътуваме  от пристанището на Парга, придружени  от  топлият и нежен  морски бриз.  Пътуването до  най-малките острови на Йонийско море се извършва с яхта и  продължава  около 90 минути.   Прекрасни  и чаровни  места,  където можем да срещнем семейство от делфини,  да  се насладим   на  кристално чистите води на Йонийско море и да направим  невероятни снимки. 

 

Пристигайки на  остров Антипаксос   ще имаме възможността да плуваме в спиращият дъха природен залив с пенливи води, приличащи на тези в Карибите.  Нашето  пътешествие продължава  през няколко забележително красиви водни пещери –  Камара и Ортолито /Сините пещери/, където ще спрем за почивка. Ако времето позволява ще поплуваме  в тюркоазените води и  ще направим слънчеви бани.  Имаме невероятната възможност  очите ни да се докоснат и душата ни да се наслади   на отразяващите  се слънчеви лъчи в скалните образувания  като  красив емералд от кристално чистите води. 

 

Продължаваме,  за да  акостираме на пристанището на  остров  Паксос – „бебето“ на Йонийските острови и  любимо място на най-богатите европейци.   Ще се разходим из столицата на острова – Гаиос,  която е запазила  очарованието и автентичността  на  гръцките островни селца – старинни  църкви, вятърни мелници, останки от стари крепостни стени,  тесни кълдъръмени улички наситени с малки магазинчета, както и  най-старинните съоражения за добив на зехтин.   Ще имаме  време за  обяд в една от многото разнообразни таверни и разбира се – време за шопинг.

 

16.00ч  Ще отпътуваме за  Парга с усещанието за един истински забавен ден в морето.

 

Уточнение:

Минималния брой участници, за да се състои пътуването е  35 човека.
Цена  на възрастен – 22 EUR,  цената включва  и бут.мин.вода.
Деца до 12г участват в екскурзията без да заплащат.  

 

 

 

Забележителности в района

 

В заливът на Парга е разположен малък остров, покрит с прекрасна растителност и красиви дръвчета. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на острова. На хълма има крепост, която датира от 11 век. 

 

 

Замъка в Парга:

 

Замъка се намира на върха на хълм с изглед към града и се използва за защита на града от сушата и морето. Той първоначално е бил построен през 11 век от жителите на Парга , за да защитят града от пиратите и турците . През 13-ти век , като техния контрол на региона се увеличава , венецианците възстановяват замъка , за да укрепят района. През 1452 , Парга и крепостта е била окупирана от турците в продължение на две години, през което време част от крепостта е била разрушена .През 1537 , Османският адмирал  Барбароса опожарява и разрушава крепостта и къщите отвътре.

 

Преди реконструкцията на замъка през 1572 г. от венецианците , турците го разрушена отново . Венецианците построяват за трети и последен път перфектно  крепостта, която остава непревземаема до 1819 , въпреки атаките особено на Али паша от Янина , който ги умолява от замъка Агия – Антуса . Венецианците създават перфектния план за отбрана. Извън замъка , осем кули , поставени в различни позиции, завършват защитата на крепостта. Вътре в тясното пространство на цитаделата е имало 400 къщи, разположени по такъв начин, така че те заемат само една малка стая , далеч от морския бряг . Когато Парга е била продадена на османците , Али паша искал да постави на върха харем и турска баня , променяйки радикално стаите на замъка. На сводестия можете да видите на крилатия лъв на Свети Марко , името “ ANTONIO BERVASS 1764 “ , емблемите на Али Паша , двуглави орли и относителни надписи .

 

 

 

 

Туроператор „Сънлайт травел“ е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество АРМЕЕЦ със Застрахователна полица № 14 340 1315 /от 16.01.2014 г. и Сертификат № 1434013150000367868 /от 16.01.2014г.

„Сънлайт Травел“ си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

 

AS/30 jul 15/SLT

0987

5557

5556

Виж други оферти за Parga Beach Hotel
Виж други хотели в Йонийско море, Парга