Рокада в МБАЛ Хасково: Омахаха д-р Запрянов, д-р Гелов е новият шеф

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Изненадваща рокада в Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково. Хирургът д-р Георги Гелов зае поста на досегашния шеф на болницата д-р Мариян Запрянов, след като той управлява клиниката на мястото на най-успешния й шеф досега д-р Славчо  Близнаков, по -малко от три месеца. Врътката е станала по време на Съветът на директорите на болницата днес.

Два са били точките за свикването му: Свикване на извънредно Общо събрание и отстраняването от борда на директорите, и съответно от поста му в болницата на д-р Мариян Запрянов, обясни председателят на Борда д-р Атанас Паунов. „След дебати, за нов изпълнителен директор беше избран д-р Гелов, а какви са мотивите за решението ни са вътрешни работи“, обясни още д-р Паунов.

Със „за“ са гласували, освен него Ирена Узунова и д-р Гелов, а „против“ освен самия д-р Запрянов е бил и д-р Валерий Митрев.

Вероятно във вторник или най-късно в сряда д-р Гелов ще бъде вписан като изпълнителен директор на МБАЛ Хасково в Търговския регистър ши в този момент реално ще встъпи в длъжност, разясни процедурните стъпки председателят на Борда. Дефакто обаче д-р Гелов вече е изпълнителен директор, тъй като д-р Мариян Запрянов си е пуснал пет дни отпуск и през това време като негов заместник начело на клиниката застава доктор Гелов.

До месец и половина ще се състои и Общото събрание на акционерите.