Нови разкрития за „Междузвездни войни: Силата се пробужда“

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

“Завръщането на джедайте” изглеждаше като щастливия завършек. Но нови разкрития за съдбата на Галактиката и главните действащи лица зад оригиналните серии на Междузвездни войни потвърждават, че въпреки щастливия танц на еуоките, можем да очакваме още много драма след битката при Ендор.

Президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди и режисьорът Джей Джей Ейбрамс разкриха детайли за предстоящия блокбастър, който ще се появи на 18-ти декември. Някои от тях ще са от особен интерес за почитателите. Кенеди разказва за това как е привлякла Ейбрамс към проекта с един прост въпрос : “В контекста на разговора, го попитах само едно нещо: Кой е Люк Скайуокър. Това му беше достатъчно. Той само отвърна: Боже мой, побиха ме тръпки. Брой ме.”

Хан Соло (Харисън Форд) ще има главна роля във филма, заедно с ново поколение актьори. Новите герои са: Рей (Дейзи Ридли), Фин (Джон Бойега) и Поуи Дамерън (Оскар Айзък) – всички те ще се окажат на борда на Millennium Falcon.

Колко екранно време ще бъде отделено за любовта на Хан – Лея (Кари Фишър) предстои да разберем, но нейният характер претърпява значително развитие. След като разбира за джедайското си потекло в “Завръщането на джедайте” Лея се сдобива с лазерен меч, който някога е принадлежал на баща и Анакин, а после и на брат и преди да го изгуби, заедно с ръката си в дуел с Дарт Вейдър в “Империята отвръща на удара.”

Няма много информация за злия генерал Hux (Домнал Глийсън), освен това:

Като си говорим за злото, научаваме за появата но големия лош Кайло Рен. Lucasafilm не разкриват повече информация за героя, чиято роля се изпълнява от Адам Драйвър. Съобщават само, че Кайло Рен не е оригиналното му име, приел е това наименование след като се е присъединил към мистериозната банда на Рицарите на Рен. Предположението е, че те са по-тъмни от по-традиционните джедайски рицари.

В създаването на новия филм участие има и Лорънс Касдан, помогнал с написването на “Империята отвърща на удара” и “Завръщането на джедайте.” Сега той се е завърнал, за да съдейства в написването на сценария на новия филм следвайки молбата на Lucasfilm да пренебрегне комиксите, романите и видеоигрите посветени на Междузвездни войни и всичко от официалния канон.

“Помислих си: Уау, тези хора са живели, сега са на различен етап от живота си. Изминали са 30 години. Как трябва да изглеждат нещата сега ? Опитах се да си представя колко различно гледам на нещата аз самия сега, в сравнение с преди и се изненадах да установя, че не съм научил много. Човек не става по-мъдър, нещата не стават по-ясни. Светът все още е толкова объркващ, колкото си е бил винаги. Възрастта не те прави непременно по-мъдър, само по-опитен”, казва Касдан.

Ако това означава, че отново ще станем свидетели на сприхавия, духовит Хан Соло, то тогава излиза, че липсата на зрялост е нещо добро.