Ефективно отслабване за жени

3
Добави коментар
koko_golfa1984
koko_golfa1984

Продължавам статиите за отслабване с един материал предназначен за дамите. Не е достатъчно само да прочетете съветите ми, но и да ги приложите на практика за по-продължителен период от време, за да се радвате на положителни резултати. 

 Консумирайте качествени въглехидрати 

Препоръчвам ви 50-60% от дневното меню да се състои от въглехидрати. Те ви дават енергия да се движите и мислите и повишават настроението. Продукти като овесени ядки, мюсли, пълнозърнест хляб, ориз, картофи и плодове консумирайте в подходящи количества предимно на закуска и на обяд, а във втората половина на деня всякакви зеленчукови салати.

Увеличете белтъчините 

Наравно с въглехидратите трябва приемате и протеини с висока биологична стойност – яйчни белтъци, извара, риба, птиче и телешко месо. 0,8-1,0 грама белтъчини на килограм телесно тегло са необходими за здравето и нормалното функциониране на женското тяло.

Не пренебрегвайте мазнините 

Вашето тяло се нуждае от полезни мазнини. Такива се намират в орехите, бадемите, слънчогледовото семе, рибата и растителните масла. Консумирайте поне по 30 гр. мазнини дневно.

Провеждайте редовно кардио-тренировки и тренировки с тежести 

Препоръчвам ви 2-3 пъти кардио-тренировки и 2-3 пъти фитнес-тренировки в седмицата. Бъдете постоянни и не пропускайте занятие! Кардиото да е 30-45 мин., като пулсът ви задължително трябва да е в зоната за горене на мазнини. Тренировките с тежести не трябва да са дълги и разточителни, а интензивни. Подходящ е кръговия принцип и метода „Табата“.

Ускорете метаболизма си 

Движете се повече през деня, ходете пеш, изкачвайте стълби. Тренировките забързват метаболизма, а също и храненето по малко на всеки 2-3 часа. Не яжте след 19 ч., особено сладко или мазно. Ако тренирате късно може да вечеряте салата от зеленчуци с малко риба, месо или 2-3 яйчни белтъка.

Имате ли нужда от хранителни добавки? 

Мога да ви уверя, че ако тренирате редовно (като любители) и се храните дисциплинирано добавки не ви трябват. Но ако решите да ускорите нещата използвайте прости препарати, като например Л-Карнитин, суроватъчен протеин и аминокиселини. Те ще са ви полезни за намаляване на теглото и съхранението на мускулите. Приемайте ги съгласно инструкциите на опаковките.

Пийте много течности 

Поне 2 литра на ден! Сутрин може да включите прясно изцедени плодови сокове, но втората половина на деня само изворна или минерална вода.

Отслабвайте 0,5-1 кг. седмично 

Загубата на тегло трябва да става постепенно и здравословно. Не се вманиячавайте и не превръщайте отслабването във фикс-идея. Въоръжете се с търпение и бъдете упорити, за да постигнете трайни резултати.

 За връзка с мен пишете ми тук в сайта или в www.facebook.com/yyordanov.trainer