CaseBG: Samsung официално представи Galaxy Note 5 и Galaxy S6 Edge+ Plus

1
Добави коментар
solidsnake
solidsnake

На вчерашната пресконференция на Samsung официално бяха представени двата нови фаблета на Samsung – Note 5 и S6 Edge+ Plus. По принцип сме свикнали Note сериите да виждат бял свят Септември месец, но тази година Корейците явно искат да изпреварят основната конкуренция от Apple и обявяват двата нови модела месец по рано от досегапни години. Samsung Galaxy Note 5 следва изцяло новата концепция на производителя и е изработен от алуминии и стъкло. Корпуса е страхотен на външен вид и се надяваме да е здрав колкото този на Galaxy S6. Дебелината на устройството е само 7.6мм и всички глезотийки които сме свикнали да виждаме в Note, са побрани без проблем. Всяко нещо обаче си има цена и се очаква, част от потребителите да бъдат разочаровани. Премахната е сменяемата батерия, както и слота за допълнителна карта с памет. Въпреки тези недостатъци обаче, не можем да отречем, че последния модел Note 5 изглежда страхотно.

Телефона се захранва от новото поколение процесори на Samsung Exynos 7420, това е същия процесор който видяхме в Galaxy S6 и S6 Edge и знаем, че работи изключително добре и е пестелив на батерия. S6 Edge+ Plus също разполага с този процесор, двете устройства също така споделят и еднакъв 5.7 инчов Amoled дисплей с резолюция 1440 x 2560 пиксела и 518 ppi наситеност. При S6 Edge+ Plus двата края на дисплея отново са извити, както знаем от стандартния S6 Edge, това го прави супер удобен за употреба, телефона буквално заспива във всяка ръка.

Любителите на телефоните с голям дисплей и тази година няма да бъдат разочаровани, Samsung отново са се постарали и са изработили две страхотни устройства, които са на върха на мобилната индустрия. Очаква се и Galaxy Note 5 и S6 Edge+ Plus да влезнат в продажби края на Август месец, като по нашите геогравски ширини, ще ги видим евентуално през септември. В момента подготвяме нашия каталог с аксесоари за Samsung Galaxy Note 5

Двата нови телефона споделят много общи характеристики като хардуер, но са и много различни, в Note 5 виждаме и нов подобрен стилус писалка, която вероятно ще разполага и с нови функции. Предстои да разберем още детайли за работата на устройствата, както и подобренията в софтуера на Samsung. Едно е сигурно обаче, тази година Корейците се готвят да надминат по продажби конкуренцията и ако това стане както се случи с Galaxy S6 и S6 Edge ни очаква доста интересна картина на пазара на мобилни телефони.

Ако и вие нямате търпение да се запознаете по обстойно с новите Note 5 и S6 Edge+ Plus, можете да следите нашия блог, ще продължаваме да ви държим в течение с нова информация.

Предлагаме Ви да погледнете самото представяне на Samsung Galaxy Note 5 и Samsung Galaxy S6 Edge+ Plus