Най-често срещаните женски имена в област Кърджали са Фатме, Айше, Емине, при мъжете – Мюмюн, Мехмед, Ахмед

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

И турците в България вече може да отпиват кока-кола от бутилка със своето име, с това на приятели, с обръщение към колегите, семейството, съседите и други персонални надписи. Инициатива на компанията с имената върху етикетите се провежда в общо 30 европейски държави.
Логото на всички кенове и бутилки на Coca-Cola и Coca-Cola Zero се замени от най-често срещаните имена и обръщения сред българските потребители на възраст между 13 и 19 години. Избрани са 130 лични имена и 75 популярни обръщения след детайлно проучване на комуникацията между младите хора в България и най-разпространените обръщения сред младите хора в момента.

Първата произведена бутилка с персонализиран етикет в България е с името Албена, а най-голям брой бутилки носят имената Жоро, Иван, Ники и Мария.Вече има бутилки и с най-често срещаните турски имена в България – Айше, Фатме, Мустафа, Хасан, Салих. Най-често срещаните женски имена в област Кърджали са Фатме, Айше и Емине, следват Мария и Иванка. Челната тройка при мъжете също е мюсюлманска – Мюмюн, Мехмед, Ахмед. Това сочат данните на Националния статистически институт. 
 

Източник: http://www.blitz.bg/