10-те най-глупави престъпления в САЩ

10
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 06.08.2012

Дребни кражби или детайлно изпипани обири, банкови измами или нападения над хора, отнемане на самоличност или дори на човешки живот… Така звучат най-често използваните изрази в полицейските сводки и криминалната хроника на световните новинарски емисии. Извършителите на някои от престъпленията и техните подбуди биват разкрити за часове. Други остават пълна мистерия и приключват жизнения си път в архивите на “студените досиета”, скривайки истината от любопитните очи на обществото. Има противозаконни постъпки обаче, които ще се помнят дълго, като най-глупавите престъпления в света. Ето 10-те лидери в класацията на САЩ.

10. В Янктън , Северна Дакота, жена е арестувана, докато присъствала на сбирка на бойскаутите, в която участвал доведеният и син. На събитието се провеждала демонстрация на куче-търсач на наркотици. След като кучето се разходило из публиката, се приближило до дамата, подушило дамската й чанта и започнало да лае. Полицаите открили торбичка с марихуана вътре.

9. В Колорадо Спрингс млад мъж влязъл в малък квартален магазин с пушка в ръка и поискал всички пари от касата. Докато взимал торбата с плячката си, крадецът мярнал бутилка уиски и поискал и тя да му бъде дадена. Тук обаче отговорът на касиера бил категорично “Не!” с мотива “Защото не съм сигурен, че имате навършени 21 години”. Последвал кратък спор за точната възраст на обирджията, а в защита на истината той извадил портфейла си и подал на продавача шофьорската си книжка. След като се убедил в навършените 21 години касиерът му връчил бутилката скоч. Крадецът грабнал торбата и побегнал навън, а магазинерът спокойно се обадил в полицията и издиктувал трите имена и адреса на обирджията. Арестували го 2 часа по-късно – мъртво пиян в собствения му дом.

8. Жена обявила луксозната си кола за открадната. Докато описвала марката, модела и отличителните белези на автомобила, споменала, че в него има мобилен телефон и продиктувала номера му. Полицаят, работещ по случая, позвънил на номера и за изненада отсреща му вдигнали. Той се представил за купувач, който в момента чете обява в местния вестник. Уговорил си среща с крадеца да купи колата и когато той се явил на уреченото място, бил моментално арестуван.

7. Млад мъж от Сан Франциско влязъл в клон на Bank of America с намерение да го обере. Седнал на една от пейките и на бланка на банката, с множество правописни грешки, написал: “Това е обир, сложете всички пари в тази торба.” Наредил се на опашката и зачакал. Изведнъж обаче изпитал силно притеснение, че някой може би го е видял, докато пише бележката и взел категоричното решение да смени банката. Излязъл от Bank of America, пресякъл улицата и влязъл в Wells Fargo. Наредил се на опашката и когато дошъл неговият ред, подал бележката на касиерката. Тя първо се възмутила на правописните грешки, след което спокойно му обяснила, че не може да изпълни желанието му, тъй като то е написано върху бланка на Bank of America. Предложила му и две опции – или да напише нова бележка на бланка на Wells Fargo, или да се върне в Bank of America. Разочарован крадецът излязъл от офиса и се върнал обратно в Bank of America. През това време касиерката се обадила в полицията и на опашката в банката “обирджията” бил арестуван.

6. Моторист бил засечен от радар за превишена скорост. Скоро след това получил глоба по пощата на стойност 50 долара, а квитанцията била придружена със снимка на нарушението. Вместо да плати наказанието си обаче, той върнал в отговор до полицейското управление снимка на 50-доларова банкнота. На следващата седмица получил ново писмо от полицията. В плика имало… снимка на белезници. Още на следващия ден мотористът платил глобата си.

5. По време на дело за притежание за наркотици в Понтак, Мичиган, подсъдимият Кристофър Янсел, твърдял, че арестът му е невалиден, защото е претърсен без заповед. Прокурорът обаче го контрирал, че заповед не е нужна, тъй като издутината на якето му изглеждала така, сякаш той носи огнестрелно оръжие. “Глупости”, възразил обвиняемият. И тъй като Кристофър бил със същото яке, като в деня на ареста, той го свалил и го подал на съдията. Правозащитникът го поел, опипал подутината, бръкнал в джоба и вътре намерил… пакетче кокаин. Смял се толкова силно, че се наложило да вземат 5 минути прекъсване, за да успее да се съвземе.

4. В Оклахома сити Денис Нютън бил в съда по обвинение във въоръжен грабеж на магазин. Всичко вървяло добре, докато управителят на магазина не започнал да дава показания срещу него. Изведнъж Денис скочил от мястото си и се разкрещял “трябваше да ти пръсна главата”. Секунди по-късно, осъзнавайки собствената си глупост, той добавил “ако бях извършил обира”, но вече било твърде късно. На журито отнело 20 минути да го осъди на максималната 30-годишна присъда.

3. Двадесет и една годишният Гайтлан от Детройт минавал покрай два патрула, които били спрели и разяснявали на децата от квартала как работи оборудването на полицейската кола. Гайтлан се заинтригувал и задал въпрос, а един от служителите на реда го помолил да се легитимира с някакъв личен документ. Младежът подал шофьорската си книжка, полицаят въвел номера й в системата и още в същия момент станало ясно, че Гайтлан е издирван за въоръжен грабеж, извършен преди 2 години. Арестували го и го изпратили в затвора в Сейнт Луис.

2. Двама обирджии от Мичигън влезли в музикален магазин, размахвайки пистолети. Първият извикал: “никой да не мърда”. В този момент обаче неговият съучастник направил рязко движение, първият бандит се обърнал и го застрелял.

1. В град Шарлот, Нова Каролина, адвокат си поръчва кутия пури (24 броя) – много рядък вид и много скъпи (15 000 долара кутията). След като доставката пристига, той побързал да ги застрахова, като полицата била срещу кражба и всякакъв вид природни бедствия, включително пожар. За около месец адвокатът изпушил пурите и завел иск срещу застрахователната компания. В него той обяснил, че пурите били безвъзвратно загубени “в серия от малки пожари” и настоял застрахователят да му изплати загубите. Компанията естествено отказала, основавайки се на очевидните причини, че клиентът им сам е изконсумирал пурите си и то по възможно най-популярния начин – изпушил ги е. Въпреки това адвокатът успял да докаже твърдението си и спечелил делото! Вместо да губи време и пари в дълги процедури по обжалване обаче, застрахователната компания приема решението на съда и изплаща на адвоката 15 000 долара, за да покрие “загубата” на неговите толкова ценни пури.
След като адвокатът осребрява чека, застрахователната компания пуска оплакване срещу него в полицията. Обвиняват го в причиняването на 24 пожара. Арестуват го! В съда, застрахователната компания вади на показ застрахователната полица и адвокатското свидетелство от предишното дело. Адвокатът бил обявен за виновен за причиняването на 24 умишлени пожара на застраховано имущество. Съдът му определил наказание от 24 месеца затвор и 24 000 долара глоба.

Коментари

коментар(а)

Подобни: забавно, затвор, престъпление