10-те най-богати неомъжени жени в света

12
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от 10-те най на 06.08.2012

Те са умерено до крайно симпатични, напълно неомъжени, може би малко разглезени и… ужасно богати. Или, ако все още не са, един ден със сигурност ще бъдат, като се има предвид кои са техните бащи и с какви средства разполагат “скромните” им банкови сметки. Милиарди (или поне милиони) долари чакат да бъдат похарчени от тези нежните създания. Те пък все още чакат своя принц на бял кон – човекът, който ще ги накара да се влюбят в него до полуда и то не просто за ден-два, а истински и за цял живот. Ако вече сте убедени, че това сте вие, ето списъка на 10-те най-желани неомъжени жени-милиардери, милиардерски наследнички и богати бизнесдами, който онлайн изданието Luxpresso.com състави.

10. Тамара Екълстоун

Възраст: 27
Семейно богатство: 3,9 милиарда долара
Тамара е разглезената дъщеря на Бърнард Екълстоун – собственик на Формула 1. Младата дама обитава разкошна вила на стойност около 60 млн. долара. Цели саи-гардероби в нея са пълни с дизайнерски тоалети и обувки, а част от роклите са купени от скука. Някои от обувките на Тамара струват повече от 100 000 долара, а общата стойност на тоалетите й надвишава милион и половина. Иначе богаташката непрекъснато се опитва да опровергае слуховете в публичното пространство, че е разглезена принцеса.

9. Анна Абрамович

Възраст: 20
Семейно богатство: 3,4 милиарда долара
Дъщерята на руския милиардер Роман Абрамович бе обявена за най-подходящата за брак жена в света от руското списание “Финанс”. Тя е наследничка на 3,4 млрд. долара. Само преди две години ергените в света бяха разочаровани от съобщението на 18-годишната тогава тийнейджърка, че вече е сгодена. Приятелят й – 27-годишният лондонски адвокат Николай Лазаров й предложи брак и дори й подари диамантен пръстен. Според злите езици обаче той се стремял единствено да се докопа до състоянието на бащата милиардер и собственик на футболен клуб “Челси”. Днес Ана е отново свободна, тъй като развали годежа.

8. Алисия Копловиц
Възраст: 57
Богатство: 2,1 милиарда долара
Алисия е най-важната финансистка в Испания и най-богатата жена в страната. Заедно със сестра си Естер тя наследява компанията на баща си Fomento de Construcciones y Contratas. През 1997 г. продава на сестра си своя дял в компанията за 800 млн. долара, след което се впуска в успешни бизнес начинания, свързани с компании, хотели и недвижими имоти. Има хотели в Италия и Португалия. Създава Фондация “Живот и надежда”, насочена към хора в неравностойно положение. Алисия е разведена, майка е на 3 деца.

7, 6. Мери Кейт и Ашли Олсън

Възраст: 25
Богатство: 150 милиона долара за всяка
Докато бяха малки, сестрите Олсън бяха част от т.нар. холивудски деца таланти – гледали сме ги и у нас в сериала “Пълна къща”. Вече години наред обаче близначките имат собствен моден лейбъл – The Row. Брандът е основан през 2007 г. с единствена мисия – да създаде перфектния луксозен тишърт. Днес The Row предлага подобрени класики в хармония с модерното време. Голям шум се вдигна около двете сестри, заради раницата от алигаторска кожа, обявена на търг със стартова цена от 4 700 долара. Луксозният аксесоар със златна закопчалка има стандартни размери, достатъчни за телефон, портмоне, ключове, тефтер, връхна дреха или шал и дори кецове, в случай на необходимост.

5. Шарлот Казираги

Възраст: 25
Богатство: 5,7 милиарда долара
Шарлот е четвъртата поред претендентка за короната на Монако. Внучка на Грейс Кели, тя все повече привлича вниманието с неподправената си красота, безупречен вкус и маниери. Младата принцеса има диплома за литературовед, владее няколко езика, участва в конни състезания и се интересува от мода. Тя е вдъхновител на Гучи, не пропуска ревю на Шанел, а списание “Vanity Fair” я включи в списъка си за най-добре облечените знаменитости.

4. Делфин Арно

Възраст: 26
Богатство: 2 милиарда долара (Семейно богатство: 26 милиарда долара)
Тя е дъщеря на Бернар Арно, президент на модните империи Dior и Louis Vuitton. Богатството му се оценява на 26 милиарда долара. Делфин Арно е президент на борда на директорите на компанията и е една от най-богатите жени в света. Във Франция я наричат “Наполеон в бизнеса с луксозни стори” и “Вълк в кашмирено палто”. През есента на 2005 г. тя се омъжи за италианския милиардер и винопроизводител Алесандро Ганчиа. През 2010 г. обаче бракът им се разпадна.

3. Иша Амбани

Възраст: 20
Семейно богатство: 27 милиарда долара
Иша е от Индия и може би ще наследи цялото богатство на баща си. Те е единствената дъщеря на петия най-богат човек в страната. На 16-годишна възраст вече притежава дял в компанията му Reliance Industries на стойност 80 милиона долара. Интересува се от спорт, изкуство, бизнес и икономика. Чете много икономически издания и има много награди от училище. Иша тренира футбол и свири на пиано.

2. Николай Оливия Хилтън

Възраст: 28
Богатство: 20 милиона долара
По-малката сестра на Парис Хилтън се изявява като модел и дизайнер. Двете са любителки на дивите партита. Веднъж Николай Оливия Хилтън, позната повече като Ники Хилтън, вече бе омъжена. Това обаче явно не й хареса и сега отново е свободна. Тя е притежателка на 20 милиона долара и наследничка на династията “Хилтън”, която притежава верига хотели по света.

1. Парис Уитни Хилтън

Възраст: 31
Богатство: 100 милиона долара
Тя няма нужда от представяне. Светска лъвица, бизнесдама, певица, актриса, модел, писател, Парис Хилтън си остава най-вече синоним на богата наследница. През 2007 г. тя отдаде името си на верига клубове, наречени “Клуб Парис”. Развива и други комерсиални дейности, а паралелно с тях поддържа и своята социална и политическа ангажираност, като подкрепя Международното движение за свободен Тибет.

Коментари

коментар(а)

Подобни: богатство, брак, жени