Илюзията СТРАХ – Семинар на тема: Как да се справяме с панически атаки и страхови състояния

5
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Паническа атака?! Какво е това? Какво става с мен? Защо, защо това ми се случва? Как да се справя … ще мога ли да се справя? – това са въпроси, които си задава всеки човек, усетил удара на паническия страх. И всеки започва да търси отговори, лечение и начини за справяне.

Водещ: Психолог Събка Дякова-Чехович

Място: психологически кабинет Хармония – бул. Дунав №101 (до х-л Русалка)

Този семинар е част от този път. Целите на семинара са: всеки да намери отговорите за себе си; да усвои успешни техники за справяне с тези състояния на момента и в дългосрочен план; както и да отработи травмиращи и стресогенни фактори в живота си.

Какво е ПА и как взаимодейства системата Мисъл-Емоция-Тяло? Какво е естеството на емоциите и как се справяме с тях? Основни стресогенни програми: Търсене на контрол, одобрение и сигурност. Емоционална основа на ПА. Работа със „страха от страха“ Как се справяме с ПА до сега? Усвояване на бързи техники за справяне с ПА.

Втория ден се работи се със Седона метод – техника за справяне с негативните емоции.

Работа със стресогенните програми: търсене на контрол, одобрение или сигурност. Работа със стресогенни фактори в живота: проблемни отношения и връзки – партньор, родители, травмиращи събития; Очистителната сила на прошката. Утвърждаване на позитивна визия за себе си.

Въпреки, че работата е групова, по време на семинара всеки сам за себе си работи по личните си проблеми и цели за развитие. Семинарът е преди всичко практически – усвояване на техниката Седона метод и други техники, теорията е малка част от работата.

Седмица след приключване на семинара, групата ще има нова среща (без такса) с цел споделяне на опита и преживяното, повторно усвояване на техниките и мотивация.

Повече за техниката Седона метод можете да научите тук: www.sedona.com www.lesterlevenson.org

Място: психологически кабинет Хармония – бул. Дунав №101 (до х-л Русалка)

Моля, потвърдете участието си в семинара предварително, местата са ограничени до 6. Тел. за информация и записване: 0887700276, Събка