Текилата е полезна за здравето

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Растението се отглежда в гр. Текила, Мексико, където повече от 200 години произвеждат алкохолната напитка. Сигурно се досетихте от къде идва произхода на името й.

Лекарите твърдят, че „мексиканска ракия“ е полезна за здравето ни, разбира се с уговорката, да не прекаляваме с количеството й. Колкото нелепо и смешно да звучи, това е доказан факт!

Текилата е мексиканска спиртна напитка, която е дестилирана от ферментирал сок, извличан от сърцевината на синьо агаве, споделиха с нас в avtora.com. Растението се отглежда в гр. Текила, Мексико, където повече от 200 години произвеждат алкохолната напитка. Сигурно се досетихте от къде идва произхода на името й.

Трудно е да повярваме, че текилата е полезна, защото повечето от нас вероятно нямат хубави моменти с нея. Напиването с нея оставя много болезнени спомени, а махмурлукът е наистина несравним. Това е така, защото производителите на текила слагат в нея добавки, които допринасят за билките в главата – захар, карамел и други.

Но ако текилата се консумира с мярка, тя се оказва полезна за нас! Ето какви здравни ползи има „мексиканската ракия“:

Да, и ние си мислехме, че от алкохола се пълнее, но се оказва, че този конкретно подобрява обмяната на веществата и помага за разтварянето на мазнините.

Нужно ви е скромно количество – само чашка от огнената течност след хранене, за да излекувате стомашните си проблеми.

Не се съмнявайте, че е така. Определят текилата като един от най-силните естествени пробиотици.

Предпазва от диабет от втори тип

Това полезно свойство текилата дължи на съдържащи се в нея съединения, действащи като фибри и подпомагащи производството на инсулин.

Само чашка преди заспиване успокоява нервите и ни помага по-лесно да се пренесем в във владенията Морфей.