Защо е нужен апаратен масаж на гърба?

1
Добави коментар

Ползи от използването на оборудването Нуга Бест

Добрата осанка е символ на младост, благородство и красота. Но не бива да се забравя, че осанката се определя от добре функциониращите мускули на гърба, стъпалата, корема и бедрата.

Гръбначният стълб е сериозна костна система, която може да живее добре единствено с подкрепата на мускулите.

Мускулите на гърба по време на масажа на „Нуга Бест“ се разхлабват и стават еластични, протича естествена и безопасна корекция на гръбначния стълб. След масаж на оборудването „Нуга Бест“ мускулният корсет се привежда в тонус и поддържа гръбначния стълб в правилно положение.

При постоянно използване на масажора (поне два пъти дневно – сутрин и вечер) разместените прешлени „се връщат“ на мястото си, благодарение на добре поддържаните мускули.

При силно изразена сколиоза, според специалистите, най-добрият начин да се коригира нарушението е разхлабване и загряване на мускулите.

Благодарение на уникалния турманий в оборудването „Нуга Бест“ загряването става чрез най-безопасната и ефективна биорезонансна инфрачервена топлина. Масажът в съчетание с топлината прави мускулите еластични, а те позволяват на разместените прешлени да заемат правилното си място.

Оборудването „Нуга Бест“ има това предимство, че при силни болки може да се повдигнат и двата матрака на 10, 20 или 30 градуса. МАСАЖЪТ НА „НУГА БЕСТ“ ВЪЗСТАНОВЯВА СИМЕТРИЯТА МЕЖДУ ТАЗОВИТЕ И РАМЕННИТЕ КОСТИ. Запазването на симетрията между тазовите кости, които са фундамент на човешкото тяло е от огромно значение за запазване здравето и дълголетието както на тазобедрените, така и на коленните стави.

Съхраняването на симетрията в раменните кости гарантира не само добра визия, но и живот без болка.

Възстановяването на симетрията между тазовите и раменните кости на оборудването „Нуга Бест“ е възможно благодарение на оригиналната масажна конструкция. Учените от научно-изследователските институти на NUGA MEDICAL я разработват така, че шестте ролки са симетрично разположени от двете страни на гръбначния стълб. Те не въздействат пряко на гръбначния стълб, а деликатно масажират меките тъкани покрай него. Ако ролките на вътрешния проектор не докосват едновременно двете лопатки и бедра, значи е налице нарушена симетрия.

След продължително и постоянно използване на оборудването „Нуга Бест“ в домашни условия ( поне два пъти на ден и използване на специалните режими на работа на масажора) тазовите и раменните кости се разполагат на едно ниво. Това позволява на гръбначния стълб да се изправи в правилното си положение.

МАСАЖЪТ НА “НУГА БЕСТ“ ОСВОБОЖДАВА ПРИТИСНАТИТЕ НЕРВНИ ОКОНЧАНИЯ. ОЖИВЯВА НЕРВНАТА СИСТЕМА. Масажът на „Нуга Бест“ прави щадяща корекция на гръбначния стълб и възстановява проводимостта на нервните импулси от главния мозък към всички органи и тъкани.

Това естествено подобрява състоянието им и поддържа доброто здраве на целия организъм. Притискането на нервните окончания може да бъде в резултат на остеохондроза, сколиоза, отлагане на соли, голямо натоварване на гръбначния стълб, травми и други.

Според специалистите в много от случаите причина за болестите често се явяват притиснати нервни окончания в гръбначния стълб, защото не позволяват на главния мозък пълноценно да предава информация на съответния орган.

Идеално е, когато масажът на „Нуга Бест“ се прави редовно,за да не се задълбочат проблемите със здравето.

МАСАЖЪТ НА “НУГА БЕСТ“ СЪЗДАВА УСЛОВИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МЕЖДУПРЕШЛЕНИТЕ ДИСКОВЕ;ПРЕМАХВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО НА ОКОЛОПРЕШЛЕНИТЕ ТЪКАНИ. Земната гравитация, възрастта, вдигането на тежести, недостига на вода и полезни микроелементи в организма са някои от причините, поради които междупрешлените дискове стават по-тънки, изстриват се и се разслояват. Това предизвиква болезнени усещания, ограничава подвижността, притиска нервните окончания и води към заболявания на различни органи. Вътрешният проектор меко изтегля гръбначния стълб и релаксира мускулите на гърба. Това подобрява кръвообращението и създава реални условия за възстановяване на междупрешлените дискове. Наред с това болката намалява и изчезва.

Процесът на възстановяване на дисковете е продължителен и е необходимо масажът на „Нуга Бест“ да се прави постоянно по 2 – 3 пъти на ден. По този начин след масаж на оборудването се разхлабват дори дълбоките мускули, загряват се свръзките, възстановява се естествената подвижност на прешлените и се освобождават притиснатите гръбначно-мозъчни нерви.

Дълбокото загряване на мускулите на гърба разтоварва междупрешлените дискове и помага лесно да се отстрани разместването на прешлените. В резултат на това не само се премахва болката, но и се нормализира работата на вътрешните органи.

МАСАЖЪТ НА „НУГА БЕСТ“ ИЗВЪРШВА ДЕЛИКАТЕН И ЕФЕКТИВЕН МАСАЖ НА ШИЯТА Оборудването е така конструирано, че седмата ролка деликатно „работи“ с шийния отдел на гръбначния стълб.

Нейната температура не превишава 37 градуса, за да не загрява главата. При движението на масажора седмата ролка се „изкачва“ на специална височинка и по този начин щадящо и безопасно масажира шията. В резултат на това мускулите се отпускат и се подобрява мозъчното кръвообращение. При силно изразени проблеми или за по-добро здраве на мозъка се препоръчва и специалния масаж на шията.

ОЩЕ: Масажът на Нуга Бест въздейства върху биоактивните точки по гърба МАСАЖЪТ НА “НУГА БЕСТ“ ВЪЗДЕЙСТВА ВЪРХУ БИОАКТИВНИТЕ ТОЧКИ ПО ГЪРБА Масажът на оборудването качествено се отличава от традиционния по това, че натискът на тялото се извършва отдолу нагоре, а не отгоре надолу. Това го прави лесно поносим и съобразен с индивидуалността на човека. Шестте ролки на масажната конструкция на „Нуга Бест“ имат релефна форма. Всяка ролка има по три „гребенчета“, за да въздействат на пет реда биоактивни точки, разположени от двете страни на гърба.Точковият масаж не само премахва мускулния спазъм, но така също отстранява неговата причина.

Масажът на „Нуга Бест“ възвръща подвижността на тялото, подобрява състоянието на ставите, успокоява нервната система. Точковият масаж подобрява здравето и възстановява енергията като задейства механизмите в човешкия организъм за саморегулация и защита.

МАСАЖЪТ НА “НУГА БЕСТ“ СЕ ИЗВЪРШВА ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА УНИКАЛНАТА ТУРМАНИЕВА КЕРАМИКА Турманият прави масажа много по-ефективен, защото това е масаж с полускъпоценни камъни.

Освен това по време на масажа тялото е под действието на незаменимите дълговълнови инфрачервени лъчи,които възстановяват енергията в човешкото тяло. Масажът се извършва в среда, където въздуха е йонизиран.

Дори масажа да се прави у дома, въздухът е като в борова гора. Така ползите от масажа на „Нуга Бест“ се увеличават, а това се отразява благоприятно върху здравето.

Не случайно д-р Папазова когато говори за оборудването каза: „ТОВА, КОЕТО ЧОВЕШКИТЕ РЪЦЕ НЕ МОГАТ, ГО ПРАВИ МАСАЖЪТ НА “НУГА БЕСТ“. Споделете с любимата си социална мрежа 🙂

Related