Малките тайни на „Мисис България 2012″, Йордана Димитрова

2
Добави коментар
TRYWITHINA
TRYWITHINA

Йордана Димитрова е финансист по образование и с втора диплома по „Маркетинг и мениджмънт“ към Лондонски университет. От 15 години се развива в сферата на Недвижимите имоти и Инвестиционните проекти. Работила е в едни от най-големите български и чуждестранни холдингови компании.

През последните години заедно със съпруга си инж. Галин Димитров управляват семейната строително-инвестиционна компания „МАНОВ и синове“.

През 2012 г. е избрана за една от най-красивите омъжени дами и носи титлата „Мисис България 2012“. Активно участва и подкрепя над 30 каузи и прояви с идеална цел и благотворителен характер, а в ролята си на светска дама е чест гост на официални балове и модни събития.

Красива и активна в професионален план, Йордана има щастието да е майка на две прекрасни деца, синът й  Себастиян на 5 годинки и бебе Каролина на 10 месеца.

списание „Harper’s Bazaar“, март 2015 г, фотограф Костадин Кръстев – Коко

 

Малките тайни на една успешна, красива и даваща добър пример 

„Мисис България“, Йордана Димитрова

 

Какъв е твоят начин, за да изглеждаш перфектно? Най-важния принцип за мен е – спазване на дрескода! Има огромно значение дали отивате на среща с приятелка, на бизнес мероприятие, или на светско събитие. Стилът към който се стремя и ми допада е да изглеждам нежно, женствено и аристократично. Но стилът не е само в дрехата, а в цялостното излъчване – затова вторият ми принцип е винаги да съм с поддържана коса, маникюр и подходящ грим. За специални поводи се доверявам на специалисти, снимам се с предварително избрания от дизайнера тоалет, за да можем да обсъдим с гримьора и фризьора подходящата визия. Трети принцип – по малкото е повече! Понякога една гладка повърхност прави много по-голямо впечатление, в сравнение с драперии, детайли и апликации. Изчистеният силует на французойките ми е любим. И най-важното – перфектната жена е щастливата жена!

Много харесвам една мисъл: „Животът е твърде крaтък, за да го пропиляваме с диети, кисели хора и лошо настроение!“

списание „Harper’s Bazaar“, март 2015 г, фотограф Костадин Кръстев – Коко

 

Пазиш ли някакви диети и какви? Никога не съм правила диети и не мога да си представя вечерята без десерт. Обичам да си хапвам, но спазвам култура на хранене – на често и по-малко, старая се да не допускам да освирепея от глад, защото тогава човек поема много храна без да подбира, а когато се храни редовно избира много по-внимателно и разумно. Уча се да слушам тялото си – от какво има нужда. Планирам време за обяд и редовно си пия витамините.

С какво се храниш? Можеш ли да дадеш пример за твоя перфектен здравословен ден, като начин на хранене. (закуска, обяд, вечеря) Предпочитаните за мен неща в менюта са – риба, месо, зеленчуци.

Моят перфектен здравословен ден:

закуска – сандвич от домашен био хляб с пуешко филе

обяд – филе от лаврак с гарнитура черен ориз

вечеря – пържола с печени зеленчуци

списание „Кенгуру“, юни 2015г, фотограф Момчил Христов

 

Най-сигурния начин, за да изглеждаш добре е? Отделям много средства и внимание при избор на бялата си козметика, което смятам, че е особено важно в дългосрочен план. Доверявам се на реномирани компании, и спазвам всички стъпки – почистване, ексфолиране, тонизиране, серум, крем, околоочен крем, защитен крем. Тялото периодично ексфолирам и редовно масажирам с хидратантен крем. Не разбирам манията за тен и излагането на слънце, защото това води до преждевременно остаряване на кожата и образуването на пигментни петна. През лятото нося капели, а на плажа съм под чадъра и използвам висок защитен фактор.

Спортуваш ли? Опиши ни на какво наблягаш, някоя твоя хитрина. Имам си любимо занимание и това е йогата, която ми помага не само да се раздвижвам, но и да съм в хармония със себе си и света около мен. Посещавам индивидуална йога практики и моята преподавателка ме пренася в свят на физическо натоварване на тялото, съчетано с пътуване към истината и медитация– истината за това, кои всъщност сме ние, какви способности имаме, как нашите действия повлияват живота ни. През зимата карам ски, лятото плувам, а със съпруга ми обичаме да танцуваме и посещаваме уроци по танго – страстен и много вдъхновяващ танц.

списание „Кенгуру“, юни 2015 г, фотограф Момчил Христов

 

Какъв е твоят съвет към всички? Съвременната жена и майка е изправена пред предизвикателството да съчетава много роли. Всекидневно търся баланса между – нежна съпруга, грижовна майка, работеща жена, светска дама…! Това си е цяло изкуство, в което трябва внимателно да поставяме приоритетите си, за да можем да се наслаждаваме пълноценно на живота. Живеем в забързано общество и проблем в съвремието ни е, че постигаме много, но често сме твърде заети, за да му се насладим.

списание „Harper’s Bazaar“, март 2015 г, фотограф Костадин Кръстев – Коко

Затова моят съвет е: Поддържайте баланс в живота си!