Сто бона ще струва на „Калистратов груп” дяволъка с българските тръби за магистралния водопровод

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Около сто бона ще струва дяволъка на консорциум „ДЗЗД”Обединение Ахридос 2013” с водеща фирма „Калистратов груп” с подмяната на поставени на магистралния водопровод български, вместо румънски тръби.Това прогнозират вещи в бранша.След девет аварии за по-малко от месец от консорциума се убедиха, че тръбите са некачествени и трябва да бъдат подменени, въпреки, че почти мълниеносно те получиха акт 16 за обекта.

В прессъобщение за медиите от консорциума известяват обществеността, че след разговори с кмета на общината Хасан Азис и по негово настояване те започват подмяната на негодните тръби от магистралния водопровод за „Възрожденци”,”Веселчане”,”Гледка” и 12 села,който е част от т.нар.Воден цикъл.За това са настоявали още областния управител Илия Илиев  и ръководителя на проекта инж.Митко Синабов.

От консорциума поемат ангажимента до 5 септември да изградят байпасна връзка,която ще позволи до 15 септември без дългосрочно спиране на водата да се подменят негодните тръби.

Кърджали бг има информация,че всички необходими материали за подмяната на негодния водопровод са доставени и работата започва веднага.

Георги Кулов