Петдесет нюанса сиво – 10 шокиращи факта!

1
Добави коментар
CelebMeter
CelebMeter

Ако и вие сте един от многомилионните почитатели на книгата „Петдесет нюанса сиво“, чиято филмова адаптация очакваме на денят на влюбените тази година, тогава насладете се на най-шокиращите факти относно историята на Анастейша и Грей, за които до днес не сте и предполагали…

Петдесет нюанса сиво – 10 шокиращи факта!

Фурорът сред читателите, който създаде романът „Петдесет нюанса сиво“ продължава да расте и през тази година, когато след по-малко от месец ще станем свидетели и на филмовата продукция с участието на Дакота Джонсън и
Джейми Дорнан. Днес ще ви представим факти около историята на Е. Л. Джеймс, които ще ви докажат, че колкото и да е харесван сюжета на филма, има и хора с доста по-противоречиво мнение за него.

Дори и съдържанието на книгата да ви допада, оказва се, че за няколко библиотеки в Съединените американски щати, „Петдесет нюанса сиво“ е непристойна книга. Те я премахват от наличните си четива с мотивите, че не е подходяща за техните читатели. Това обаче далеч не е първото публично отричане на историята от Е. Л. Джеймс, организация във Вашингтон призовава всички да дарят книгите си за изгаряне с цел да покажат явното си несъгласие със съдържанието на четивото. Противно на техните очаквания обаче, едва 24 книги били дадени, затова решили да ги използват за тоалетна хартия вместо да ги изгарят!

След като авторката, чието истинско име е Ерика Леонард, се превърна в една от най-влиятелните личности на изминалата година, беше доста любопитно да разберем мнението на останалите изявили се писатели за нея. Противно на очакванията, станалата известна с написването на сагата „Здрач“ – Стефани Майер, изказа явната си позиция относно книгата на Джеймс, коментирайки, че определено не е нейн тип четиво. Създателката на поредицата „Хари Потър“ – Дж. К. Роулинг, от своя страна заяви публично пред своите почитатели, че обещава да не чете, така популярната история на Анастейша Стийл и Крисчън Грей.

Друг шокиращ факт, около огромната популярност на „Петдесет нюанса сиво“ е създаването на модна линия, вдъхновена от историята, но не за жени, а за бебета! Известните детски облекла изненадаха света с надписите си „Аз съм резултат от прочетената от мама Fifty Shades Of Grey“ или „Преди девет месеца мама прочете Fifty Shades Of Grey“.

Трудният избор на актьорите в „Петдесет нюанса сиво“

Колкото и обичана да стана историята на двамата влюбени, кандидатите за главните роли във филмовата адаптация на книгата бяха доста трудно избрани. Сред желаещите да заемат позицията на Анастейша Стийл беше и актрисата от „Малки сладки лъжкини“ Люси Хейл. Колкото и странно да ви звучи, самата тя признава, че се радва, че не успява да получи ролята, защото на кастинга й се наложило да казва реплики, за които не се гордее и определено не би повторила. Оказва се обаче, че за Дакота Джонсън няма проблем с това, така успява да се заеме с изиграването на персонажа.

Изборът на главната мъжка роля далеч не е по-лесно за създателите на филма „Петдесет нюанса сиво“, защото в последния момент, подписалия договор Чарли Хънъм от „Синове на анархията“ се отказва от възможността да стане новия Крисчън Грей. След дълги преговори се оказва, че мястото му ще заеме, познатият ни от „Имало едно време“ – Джейми Дорнан

Известните почитатели на „Петдесет нюанса сиво“

Не бяха малко известните личности, които гордо застанаха зад почитателите на историята, изказвайки своите положителни мнения. Освен популярната телевизионна водеща Опра Уинфри, която сподели заинтересоваността си от горещите части на книгата, британският певец от One Direction Хари Стайлс не се поколеба да признае, че дори черпи знания от авторката Е. Л. Джеймс що се касае до любовните сцени. Оли Мърс от своя страна дори сметнал, че написаното в книгата описвало цели аспекти от неговия живот.