Новите „Междузвездни войни“ са цял нов свят

1
Добави коментар
nelita2
nelita2

Започнаха снимките на предисторията Rogue One, а междувременно бяха анонсирани нови Star Wars атракциони в „Дисниленд“

D23 – изложението на „Дисни“, което се провежда на всеки две години в Калифорния, – донесе няколко новини около „Междузвездни войни“. Обявен беше стартът на снимките за предисторията Rogue One, чийто режисьор е Гарет Едуардс („Годзила“), а част от актьорския състав беше показан на първи кадър.

Действието във филма се развива преди „Епизод IV: Нова надежда“ (1977) и показва как бунтовниците успяват да откраднат плановете за Звездата на смъртта. Премиерната дата е насрочена за 16 декември 2016 г.

Виж още: „Star Wars: Концертът“ и у нас догодина

На снимката, от ляво на дясно, са: Риз Ахмед („Лешояда“), мексиканецът Диего Луна („Елизиум“), номинираната за „Оскар“ Фелисити Джоунс („Теорията на всичко“), Цзян Вен и Дони Йен.

Сред звездните имена личат още носителят на „Оскар“ Форест Уитакър („Последният крал на Шотландия“), номинираният за „Еми“ Бен Менделсън (Bloodline) и Алън Тудик (сериала Firefly).

Виж още: Кой кой е в новите „Междузвездни войни“

„Навлизаме в нова територия, която изследва конфликта през призмата на една наземна война, без до губи от атмосферата на „Междузвездни войни“, която феновете познават толкова добре. Гарет е много новаторски режисьор и съм развълнувана, че ще работя с него и невероятния актьорски състав, който сме събрали“, коментира продуцентката Катлийн Кенеди, която ръководи „Лукасфилм“.

Междувременно беше оповестен и режисьорът на „Междузвездни войни: Епизод IX“, който трябва да излезе на голям екран през 2019 г. като последен от петте филма, планирани за пет години напред. Това е Колин Тревъроу („Джурасик свят“), който споделя: „Натоварени сме със задачата да разкажем нови истории на едно по-младо поколение, което заслужава това, което ние имахме – собствена митология. Ще го направим, като се възползваме от нещо, което Джордж Лукас подари на всеки от нас: безкрайно въображение, изобретателност и надежда.“

Виж още: Любопитни факти за старата трилогия

„Епизод IX“ приключва третата трилогия от космическата сага, която започва с „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ от 18 декември на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Като специална изненада за феновете режисьорът на тазгодишния седми филм Джей Джей Ейбрамс представи лично новите попълнения в актьорския състав (от ляво на дясно): Оскар Айзък, Джон Бойега, Лупита Нионго и Дейзи Ридли. Към тях на сцената (крайният вдясно) се присъедини ветеранът Харисън Форд, който това лято навърши 73.

Междувременно фантастичният свят на „Междузвездни войни“ оживява в нов атракцион за „Дисниленд“, щата Калифорния, и за холивудската студия на „Дисни“ във Флорида. Строежът се очаква да започне през 2017 г., а да отвори врати – чак през 2019-а.

Там посетителите ще имат възможност да пилотират сами кораба на Хан Соло „Хилядолетния сокол“, ситуиран в периферен град по границата на далечната галактика.