Ето как Петър Дънов обяснява любовта, влюбването и ревността!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Advertisement:

Advertisement:

Специално внимание, учителят обръща на влюбването и ревността. Като разнищва двете необясними за обикновеният човек усещания до самото им ядро.

Дънов обяснява, че хората трябва да се научат да различават влюбването и захласването, защото много хора бъркат жестоко тези две чувства. Влюбването, според него, е като движение в тъмна нощ- има много падане, болки и наранявания. Според учителят, обаче човек с будно съзнание ще успее да извърви пътят и да научи ценни уроци.

Петър Дънов обяснява, че влюбването не е любов. Любовта е чиста и кара човека да бъде доволен и щастлив. Влюбването, от своя страна носи основно мъка и терзания. Затова, основният съвет на Дънов е да се научим да обичаме с чиста и искрена любов, без да се влюбваме и да страдаме, предават от сайта dama.bg.

Дънов обръща особено специално внимание на ревността. Той разкрива, че хората я изпитват, защото не знаят как правилно да проявят любовта си. Ревността се появява, когато любовта изгуби направлението, което Бог и е дал, обяснява учителя. Тя  идва, от страха. Хората, често се страхуват, че могат да изгубят това, което имат. Петър Дънов, обаче смята, че истинската любов не може да се загуби и следователно ревността няма място при нея. Хората ревнуват и тогава искат любимият им да мисли само за тях. Именно в такъв момент, Учителят съветва, да се замислим за собствените си отношения с Бога – този, който ревнува, има какво да плаща!