15 великолепни татуировки с къна

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Страница 1 от 2

Изкуството на рисуване с къна – т.нар. мехнди – се практикува в Индия, Пакистан, Африка и Средния Изток вече близо хиляди години, пише My Modern Net. Растението се натрошава и смесва с други съставки до образуването на хомогенна смес. Нанася се върху тялото и след определен период от време се отстранява. През следващите дни червеникаво-оранжевите шарки започват да се окисляват и потъмняват.

Обикновено къната изпълнява ролята на алтернатива на съвременните татуировки. Основно се използва, за да украси ръцете и краката на булката преди сватбената й церемония в хиндуизма и мюсюлманството. Често обаче се използва от мъжете и жените и в други значими празници, като Рамазан байрам.

Виж още: Елегантни корони, изрисувани с къна, помагат на пациенти с рак да преодолеят загубата на косата си

Изображенията във всяка култура са специфични. Арабските форми са абстрактни и по-малко плътни. Често в тях присъстват цветята и лозата. Африканските, от своя страна, са удебелени, а не рядко се изобразяват и геометрични фигури. Индийските са по-фини, като често присъстват цветя и рисунки, наподобяващи дантела. Украсата покрива целите ръце и крака, а понякога върху дланта се изобразява слънце. В някои случаи нетрадиционният дизайн комбинира елементи от всичко по-горе и дори може да включи иновации, като блясък и позлатяване.