10-те най-велики поп певици на всички времена

5
Добави коментар
boleyn
boleyn

Подреждането на подобна класация със сигурност води до много спорове и въпросителни и несъмнено трябва да се вземе предвид от кого е изготвена. В настоящия случай съставители на подредбата са редакторите на британския в. „Telegraph“, което съвсем ясно показва, че в по-голяма степен тези най-велики поп певици на всички времена се отнасят до Обединеното Кралство. Подобна класация със сигурност щеше да изглежда по друг начин в САЩ, дори и в България.

Първото място, съвсем очаквано, заема Мадона. Според експерти на изданието тя има значителен принос за развитието не само на музикалната индустрия, но и на поп културата като цяло. Мадона е реформатор и новатор, чието творчество обхваща цяла гама от женски архетипи: деви, блудници, жени, майки, вещици, диви, светици, грешници. Може и да не е най-добрата вокалистка и композитор, но това, което тази певица направи в музиката, не е направил никой друг, твърди изданието, коментирайки избора си.

На второ място е поставена американката Тина Търнър, чието творчеството е способствало за появата на такива звезди като Бионсе и Риана. Тина Търнър ни изпълва подобно на природните сили, докосва душата, събаря всички прегради по пътя си. Тази жена превърна рока и соул музиката във фаворити на нашето време. На трета позиция е британката Кейт Буш, чиито сложни и тайнствени текстове, вероятно, са най-съвършените, съчинявани някога, твърдят от в. „Telegraph“.

На крачка от челната десетка, но все пак сред най-добрите са и Джанис Джоплин, Лейди Гага, Дъсти Спринфилд и Уитни Хюстън. Ето и първите 10 сред най-великите поп певици на всички времена според в. „Telegraph“.

1. Мадона
2. Тина Търнър
3. Кейт Буш
4. Деби Хари
5. Момичетата от ABBA

6. Арета Франклин
7. Ейми Уайнхаус
8. Бионсе
9. Адел
10. Пати Смит
Коментари

коментар(а)

Подобни: Великобритания, музика, певици