Ето кои са най – полезните храни от българската кухня!

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Все повече хора стават привърженици на природосъобразния начин на живот. В търсене на вечното здраве те изпробват различни диети, спортни програми и съвети от специалисти в областта. Нашите баби не са имали такива познания, но са отглеждали в градините си най-различни зеленчуци, плодове и подправки, които са използвали в своите гозби. Може би това е скритото разковниче за дълголетието, а защо не и за красотата на българката.  Ето и някои от храните, които според vesti.bg, можем да намерим във всеки двор

Advertisement:

и или да си купим от пазара:

Тиква –  един коктейл от витамин С и бета-каротин, които помагат за много заболявания в стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдови заболявания. Смята се че е афордизиак

Диня – счита се за идеалният антиоксидант. Действа превантивно при ракови заболявания и при проблеми с бъбреците.

Малини – малко познат факт е, че това е идеалният лек за болести на дихателната система. Много певици дължат добрата си кондиция на чая от ароматния червен плод.

Цвекло

– прекрасно допълнение в диетата на всички, които имат проблеми с черния дроб и жлъчката. Помага при проблеми с кръвната захар.

Орехи – имат високо съдържание на омега 3 мастни киселини. Полезни са при оплаквания от артрит и възпаления.

Спанак – подобрява състава на кръвта и повишава имунитета.

Лук и чесън – това са натурални антибиотици, които имат антибактериално действие. Въпреки острата си миризма са прекрасно средство за предпазване от вирусни заболявания.