3 скрити функции на мобилните телефони които всички трябва да знаят

1
Добави коментар
pomagai
pomagai

В мобилните телефони има някои скрити функции, които не са известни на много потребители. Някои от тях са доста полезни и могат да помогнат при извънредни ситуации.

Първата функция

112 е номер, който може да бъде набран от мобилен телефон в случай на спешност. Той работи в цял свят. Дори и да си извън мрежа в случай на извънредна ситуация, можете да наберете 112 и телефонът ще търси за налични аварийни телефонни номера в рамките на регионалните мрежи. Този номер може да бъде набран, дори ако клавиатурата е заключена.

Втората функция

Ако ключовете и дистанционното са вътре в заключената кола и вкъщи имате резервен ключ и дистанционно, обадете се на мобилният телефон на някой който е във Вас. След това трябва да държите телефона си на разстояние от около 30 см от вратата на колата, а човекът, който е у дома, трябва да натисне бутона за отключване на резервния ключ и колата ще се отвори.

Третата функция

За да намерите серийния номер на Вашия мобилен телефон, трябва да въведете комбинацията * # 06 #  и на екрана ще се покаже кодът от 15 цифри. Този код е уникален за всеки телефон. Той трябва да се записва и съхранява на сигурно място. Ако телефонът Ви бъде откраднат, той може да се намери бързо, като се свържете с полицията. И дори ако телефонът не бъде намерен, той може да бъде блокиран.

 

 

Коментари