Семена на безколови розови домати за тунели и на открито – Торбай F1

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Нашият огромен зеленчуков каталог вече може да ви предложи едни изключително качествени сортови семена на ранни розови беколови домати – Торбай F1 или още се среща като Торбей F1.

Торбай F1 е холандски домат, който е детерминантен (нискорастящ). Това му качество го прави много подходящ за отглеждане безколово в полиетиленови тунели, стъклени и полиетиленови оранжерии. При отглеждане на този розов домат в тунел е добре това да се извършва на две стъбла. Освен на закрито ранните сортове Торбай може да отглеждате и на открито за ранно полско производство.

Едно от основните предимства на този изключителен сорт безколов домат е безспорно неговия приятен вкус. Доматите са силно ароматни и много вкусни. Имат сравнително твърда обвивка и дълго време запазват търговски вид и вкусови качества. Поради тази причина Торбай F1 е един от най-предпочитаните холандски сортове домати от производители на домати за износ в държави, които са на по-големи разстояния – Норвегия, Дания, Белгия, северните части на Русия и др.

Плодовете на безколовите домати Торбай F1 са средно едри със средно тегло от 150 – 200 гр., с приятен розов цвят и кръгла форма.

Друго предимство на този ранен домат за тунели и открито отглеждане е, че той е устойчив на едни от най-често появяващите се болести (особено при отглеждане в оранжерии и тунели) – фузариум (първо и второ поколение – F 1,2) и вертицилум (V). Това ви спестява третиране на доматите с фунгициди и различни химикали. Като по този начин вашето производство ще бъде чисто и няма да рискувате да нарушите вкусовите качества на домата.

За по-високи добиви се препоръчва редовно подхранване с био торове за домати, които може да откриете в нашата категория за торове и препарати.

Спецификация Сеитбена норма За един декар ще са ви нужни 25 – 30 гр. сортови семена на безколовия домат Торбай F1. Време на засяване за разсад Семената на ранните розови домати Тобай F1 засейте 15 януари – 25 февруари. Време за засаждане на разсада От 25 март – 20 април може да засадите разсада в тунели или на открито. Разстояние едно от друго Разположете растенията 80 – 120 см м/у редовете и 40 – 50 см едно от друго в ред. Период на плодоносене – Вид отглеждане Ранния розов домат Торбай F1 може да отглеждате в тунели на две стъбла и на открито. Добив –

 

Плодове Плодовете на Торбай F1  са кръгли, средно едри (150 – 200 гр. е средното тегло на един домат). На цвят са розови с изключително високи вкусови качества и силен доматен аромат. Брой семена в 1 грам – Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в една опаковка – 20 бр.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от безколови домати розови Торбей F1 има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост. Тези данни са проверени от ИАСАС (Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол).