Семена на жълта ниска Латинка Аляска – Tropaeolum nanum Alaska Gold

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация Цвят Всяко пакетче съдържа семена на Латинка Аляска, която цъфти в жълт цвят. Височина Тази жълта Латинка израства на височина от 30 см. Период на цъфтеж Ако засеете семената на Латинката през април – май, то можете да се радвате на нейния свеж жълт цъфтеж през юни – октомври или до първи слани. Изискване към светлина За да се чувстват добре Вашите Латинки сорт Аляска (Tropaeolum nanum Alaska Gold), засейте техните семена на слънчеви места. Позволява се избраното място да е на лека полусянка. Почва Семената на жълтите Латинки сорт Аляска да се засяват само в почви, които имат отлични дренажни свойства. Латинките се нуждаят от чести поливки, но не понасят прекомерно влажни почви. Тъй като корените им са фини, задръжката на повече вода води до загниването им. Зимоустойчивост Латинките не са зимоустойчиви за климата в България. Дълговечност Изключително атрактивните жълти Латинки Аляска ще Ви радват с прекрасни цветове един сезон, тъй като са едногодишни. Можете обаче да съберете семена след прецъфтяване на цветовете и да ги засеете следващата пролет. Можете и да поръчате отново онлайн семена на жълти Латинки или да разнообразите двора с друг сорт, например – Висока Латинка или да засеете сортови семена на ниска Латинка.

 

Място на растението Жълтата Латинка (Tropaeolum nanum Alaska Gold) може да се отглежда в двора, но също така нейни семена можете да засеете и в кафяви сандъчета на балкона. Време на засяване Най – подходящото време за засяване на семената от жълта Латинка Аляска са месеците април – май, когато времето вече се е затоплило можете да засеете семената директно в почвата (без да правите разсад). Дълбочина на засяване Семената на ниската жълта Латинка Аляска (Tropaeolum nanum Alaska Gold) се засяват на дълбочина 1 – 1,5 см. Разстояние едно от друго Съобразете засяването на семената с това, че разстоянието между отделните Латинки да бъде 30 – 40 см. Време за покълване Около една седмица. Поливане Поливайте по-често, но умерено! Латинката Аляска предпочита влажни почви, но не понася заблатяване! Торене Не се нуждае от често торене. Може да цъфти и в почви, които са по-бедни на хранителни вещества. Използване

Насладете се на прекрасни жълти латинки сорт Аляска (Tropaeolum nanum Alaska Gold) в двора си! Засейте сортовите семена напролет директно в почвата (след отминаване на опасността от слани) като създадете интересни геометрични форми. Този нискорастящ сорт жълта Латинка е идеален за създаване на цветни петна в градината.

Можете да използвате семената и за зацветяване на бордюри и плитки, но достатъчно широки клоцове и саксии от камък за цветя. Макар, че родът Латинки (Tropaeolum) надброява повече от 70 вида тревисти растения, този сорт е може би сред най-добрите, тъй като не израства нависоко и е подходящ за окантяване на вече съществуваща група от растения в двора.

Жълтата Латинка (Tropaeolum nanum Alaska Gold) има ярки цветове, които ясно изпъкват в свежата морава и същевременно открояват сливащите се иначе с нея зелени туи, кипариси, хвойни и други представители на вечнозелената флора. Внесете ярко жълт акцент и на балкона – засейте семената на Латинката в бяло пластмасово сандъче и го аранжирайте непосредствено зад висящите Ви сини ипомеи (грамофончета).

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – 8 бр.

Семена в една опаковка – 8 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)