Сортови семена на лесната за отглеждане ниска Латинка – Tropaeolum nanum

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация Цвят При засяване на семената на ниска Латинка, се радвайте на растения, които ще цъфтят в оранжево – жълтата гама. Височина Този нискорастящ сорт Латинки достига височина около 30 см. Период на цъфтеж Ниската Латинка цъфти от юни до падане на първи слани (октомври месец). Изискване към светлина Най-добре е да засеете сортовите семена на ниската латинка на слънчеви места до полусенчести. Почва Предпочита неплодородни, умерено влажни почви. Зимоустойчивост Ниската Латинка не може да презимува навън. Дълговечност Този сорт на цветето е едногодишен.

 

Място на растението Семена на ниска Латинка можете да засеете в саксии, които да аранжирате на балкона. Като цяло растението е екстериорно, градинско и е идеално за зацветяване на бордюри. Време на засяване Препоръчва се да засеете сортовите семена на ниските Латинки през март в саксии у дома, а през април, след като няма опасност от застудяване навън, директно в почвата. Дълбочина на засяване Дълбочината на засяване на семенцата не трябва да бъде повече от 1,5 см. Разстояние едно от друго Най-добре в двора засейте по 3 – 4 семена на ниска Латинка в ямки на разстояние около 30 см една от друга. Време за покълване Сортовите семена на ниските Латинки покълват за около седмица. Поливане Поливането е добре да бъде често. Не допускайте обаче подгизване на растенията! Торене Честото торене не е задължително. В зависимост от почвата, внасяйте торове не по-често от две седмици. Вижте нашите предложения за торове за цветя и декоративни растения. Използване

За съжаление красивата ниска латинка по природа е многогодишна, но заради климатичните условия в България се отглежда като едногодишна в двора. Както знаете, ниска латинка можете да си засеете чрез семена, тъй като това е начинът за нейното размножаване.

Това обаче не бива да Ви притеснява тъй като семената покълват много бързо за около 7 – 10 дена и месец след това Латинката достига зрелостта си за създаване на красиви фуниевидни цветове, обагрени в нюансите на жълтото и оранжевото. Този сорт латинка е нискорастящ и подходящ за създаване на цветни бордюри.

Можете да направите и цветни петна в градината в огнени нюанси, ако комбинирате семената на ниските латинки със семена на тагетис (тагетес, камшиче) или невен.  Сортовите семена на ниската латинка разпръснете и засейте до съществуваща растителност, за да я „отделите” визуално от тревната площ или да я окантите.

Добра комбинация се получава, ако разполагате със семена на разноцветно грамофонче, които да засеете в близост до арка за цветя, ограда или друга опора. Тъй като това растение е увивно, Вие ще го захванете за съответната конструкция. По този начин осигурявате цветен фон, а защо не и цяла стена от цъфтящи в различни цветове фунийки.

Разбира се, под този преливащ от цветове и зеленина фон идва мястото и на ниската латинка. Разхвърляйте специалните сортови семена на нискорастящата латинка във правоъгълник като започнете от началото на стената, арката или оградата и приключете там, където е краят на съответната конструкция.

Ако височината на избраната конструкция е един метър, то разпределете семената на латинката в правоъгълник, чиято ширина е 2 метра. Този трик се прави, за да не изглеждат ниските латинки като ивица на фона на ипомеите, а да придобият форма на гъст цветен килим, който сякаш е „запалил” зелената морава с оранжевите си и нежно жълти цветове.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – 8 бр.

Семена в една опаковка – 20 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)