Семена на Далия – Гергина (Dahlia Collarette Dandy mixed)

1
Добави коментар
gardenshop
gardenshop

Спецификация Цвят Всяко пакетче съдържа семена на Далия (Гергина), която цъфти в прекрасни нюанси на всички топли цветове (жълто, оранжево, розово, червено, бяло). Височина Симпатичното цвете достига височина до 50 см. Период на цъфтеж Това растение ще ви зарадва с обилен цъфтеж от месец юни до септември. Изискване към светлина За да се развиват пълноценно вашите Гергини е необходимо да бъдат поставени на слънчева светлина. Въпреки това не се притеснявайте, ако мястото е в полусянка през някоя част на деня. Почва Този сорт цветя толерират добре отводнени почви, които да бъдат с леко кисела реакция (pH 6.2 – 6.5). На тези условия обикновено отговарят, например пясъчните, глинено – хумусните субстрати и др. Зимоустойчивост Далията (Dahlia Collarette Dandy mixed) не е устойчива на студове и силни ветрове. Дълговечност Едногодишно растение.

 

Място на растението Вие може да засеете семената в подходящи съндъчета, които да поставите на балкона, на прозореца в дома или директно във вашата градина. Време на засяване Най-подходящо е да се засеят през месец март или април. Трябва да внимавате почвата, в която ще ги поставите да не бъде прекалено влажна, защото това ще доведе до изгниване на семенцата. Ако предстоят обилни валежи по-добре изчакайте малко засушаване. Дълбочина на засяване Всяко семе се поставя на дълбочина 1 – 1,5 см. Разстояние едно от друго Когато засаждате този сорт цветя Далия, оставете помежду им растояние 25 – 35 см. Време за покълване Покълването ще отнеме време от 7 до 20 дни, в зависимост от климата. Поливане Далия (Dahlia Collarette Dandy mixed) е цвете, което обича водата. Необходими са чести поливки, особено по време на растеж и през горещите дни. Торене След като се появят първите стръкове на вашето растение (около 5 – 6 седмици след сеитбата) е нужно да торите почвата един път седмично със специализирани торове за цъфтящи растения. Използване

Гергините са високо ценени растения, защото образуват приказни и обилни съцветия. Те много често се използват от професионални флористи като цветя за направата на букети и декорация на различни помещения при поводи, било то сватба, рождени дни, имен ден, абитуриентски бал и др.

Ако отглеждате Далия в своята градина може да откъснете няколко стръкчета и да ги поставите във красива дървена, стъклена или керамична ваза в/у масата или на плота.

Препоръчително е обаче те да бъдат отрязани късно вечерта, за да се запазят максимално живи и да красят вашия дом възможно най-дълго. Препоръчва се да подновявате водата във вазата всеки един ден. Грижете се за тези прекрасни растения като винаги премахвате прецъфтелите цветове.

Също така не забравяйте да ги подвържете, когато цветовете станат обилни, защото те са тежки и това може да доведе до прекършване на някое от стебълцата.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в един грам – 120 бр.

Семена в една опаковка – около 60 бр. семена

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)