Истината в голи факти

8
Добави коментар
tutankhamon661
tutankhamon661

По-надолу съм описал какво се крие зад някои популярни думи – с уговорката, че винаги има изключения. Противно на широко разпространеното схващане, изключенията не потвърждават правилото, но си остават изключеня, т.е. рядко срещани.

1. Бизнесмен
Човек, който е изтеглил кредит и върти бизнес, докато свърши кредитът. После обявява фалит. Така става, когато от самото начало работиш без печалба, но дълго вярваш, че с времето нещата ще се оправят. Харесва ти да се представяш за бизнесмен и разбираш, че не е имало смисъл, едва когато свършат банкнотите и пуснеш котва в Централния Кредитен Регистър.

2. Мениджър в банка
Той е завършил някакво висше, може би дори е инженер, но в крайна сметка решил да се занимава с финанси. Прехвърлил едномесечен курс по банково дело и хоп, вече е в най,-близкия филиал на ОББ.

Както във всяко голямо предприятие, така и в банките кариера се прави не със способности, а чрез интриги. Следователно за да станеш цял мениджър, значи си по-добър от останалите в сплетните и оплюването на колегите. Нещо като виртуоз в хвърлянето на кал.

                                                                                    

3. Високоморалните съседи-тежкари
Това са онези, които постоянно натякват колко са морални и държат на семейството. Съпругът не подозира, че жена му има трима любовници в блока, които редовно й правят гинекологичен преглед. Но и не му пука, защото той самият върти няколко любовници. Когато купят нещо на кредит, целият блок разбира за “страшната играчка, платена в брой”. Ни в клин, ни в ръкав започват да говорят за пари и авоари, но всичките им съседи знаят, че отдавна да са умрели от глад, ако не бяха мама и тате на село – да донесат лютеница, компоти и други подобни.

4. Брокер-имоти
Цялата работа е да има визитка, където пише “брокер”. Това гали комплексите му. Много е шик да каже, че е “в бизнеса с имоти”, нали? Никога няма да признае, че в годината прави 3-4 сделки, доходът от които не стига и 1000лв. За да се издържа, работи като охрана или сервитьорка. Обадиш ли му се по време на дежурство, важно ще обясни, че има три важни бизнес-срещи, т.е. няма начин да се видите преди утре или вдругиден – демек когато приключи дежурството.

5. Психиатър
Най-лудият в лудницата. В началото е започнал с ентусиазъм, желаейки да помага на хората. Но след като пред очите му са минали цял легион психопати, той е прихванал от всеки по нещо и днес никой не е по-луд от него.

6. Психолог
Човек, който смята, че ако говори бавно и тихо, значи разбира човешката душевност и самият той е уравновесен. Опасна заблуда! Психологията е като изкуството – не се учи, защото трябва да имаш дарба, а учението често убива дарбата. Специалистът разполага единствено със суха статистика, която и вие можете да проверите в Интернет.

Слушайки пациентите, той тайничко злорадства и използва споделеното от тях за основна тема в кръчмата или кафенето, където дружно се смее с приятелите “колко луди има по света”. Този човек не само няма да реши проблема, заради който сте отишли, но и ще ви даде идея за още купища тревоги и среднощни страхове – за тях едва ли щяхте да се сетите без неговото “лечение”.

7. Педагог
Тук нещата са подобни като при психолога, но с някои уточнения. Сигурно сте чували, че педагозите знаят най-добре как се възпитават деца. Тази лъжа се крепи на нищо и никаква диплома в област, където е нужна преди всичко дарба. Дори да не е купена дипломата, знанията представляват суха статистика, което с нищо не помага във възпитанието на децата.

Дали сте чували, че педагозите много обичат да използват пръчка при “възпитаването”? Дори само заради това би трябвало да ги отпишете като елемент от пейзажа. Знам педагожка, която бе превърнала гърба на невръстния си син в плетеница от кървави линии. До ден-днешен се сещам за това, когато видя вече порасналия младеж. А майка му все още е учителка в столично училище.

Страничка за забавление – може да ти хареса