Samsung Galaxy S6 edge plus 32GB Dual

1
Добави коментар
gsmelite
gsmelite

Samsung Galaxy S6 edge+ е plus версията на популярния „EDGE“ той идва с по-голям 5.7 инчов LCD, с повече RAM от 4GB и най новия Android OS, v5.1.1 (Lollipop)
Дисплей-5.7 инча Super AMOLED, (2560 х 1440 пиксела)
Камера-16 MP LED Flash
Процесор-Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57
Чипсет-Exynos 7420
Модел G928F с RAM-4GB
OS-Android OS v5.1 (Lollipop)
Батерия-Li-Po 3000 mAh
Цветове-Black Sapphire, Gold Platinum, Silver Titan, White Pearl

Samsung Galaxy S6 edge+ G928F е по-голямото братче на оригиналния Galaxy S6 edge. Логично, той онаследява изцяло дизайна на S6 edge – корпусът ми е изграден изцяло от метал и стъкло (метална рамка и стъклени лице и гръб). Разбира се, налице е и страхотният и извит от двете страни 5.7 инчов Super AMOLED дисплей с Quad HD резолюция (1440 х 2560 пиксела).

Galaxy S6 edge+ G928F е с размери 154.4 х 75.8 х 6.9 мм и тежи 153 грама. Samsung тактично отбелязват, че Galaxy S6 edge+, въпреки че има по-голям 5.7 инчов дисплей от този на iPhone 6 Plus (5.5 инча) е по-тесен от него – 75.8 мм, срещу 77.8 мм при iPhone 6 Plus. Може да Ви звучи като заяждане, но това са неща, които честно казано имат значение… По-тесният телефон, поне на теория, би трябвало да е по-удобен за използване с една ръка.

Под капака, ръмжи осемядреният Exynos чипсет на Samsung с две четворки процесорни ядра, работещи в big.LITTLE конфигурация. Иначе казано, четири процесорни ядра @1.5GHz ще се грижат за ежедневните Ви задачи, а по-мощните четири @2.1GHz – за тежките игри и мултимедия. Чипсетът е разработен по 14nm технологичен процес, което гарантира малки размери, висока енергоефективност и съответно дълъг живот на батерията.

Galaxy S6 edge+ разполага с 4GB LPDDR4 RAM, което е повече от страхотно. Ще има три версии на модела – с 32GB, 64GB и 128GB вградена памет. Galaxy S6 edge+ няма слот за разширяване на паметта с microSD карти.

Камерата в смартфоните е една от най-значимите екстри за потребителите напоследък. Galaxy S6 edge+ има 16MPx основна камера с отверена f/1.9 бленда за страхотни сними при слаба осветеност и оптична стабилизация. Любопитен момент е новата VDIS технология за софтуерно стабилизиране на изображението. Основната камера в Galaxy S6 edge plus може да снима 4K видеа.

Galaxy S6 edge plus има 5MPx предна камера, като феновете на селфитата ще се зарадват да научат, че тя също има „отворена“ f/1.9 бленда. С други думи – селфитата ще са прекрасни денем и нощем.

С Galaxy S6 edge+ можете да стриймвате Full HD видеа в YouTube в реално време и да ги споделяте с избрани контакти, чрез YouTube Live.

Samsung непрекъснато работят по подобряване на съществуващите технологии и този път – успяха да ни изненадат приятно с новата си технология за „бързо безжично зареждане“. Както се казва – почти всеки може да зарежда безжично, „хватката“ е бързо да зареждаш безжично. И те го направиха – Fast Wireless Charging технологията им може да зареди батерията на Galaxy S6 edge+ до 100%, само за 120 минути (2 часа). Всъщност, това определено е страхотна новина.

Като стана дума за батерия, Galaxy S6 edge+ има 3000mAh батерия, която ще издържи цял ден, изпълнявайки ежедневните Ви задачи. Тя не е смеяема в домашни условия, но това може да бъде направено в сервиз.

Galaxy S6 edge+ идва с Android 5.1 версия на операционната система и разбира се – TouchWiz pотребителския интерфейс на компанията.

Акценти са новите Apps edge и People edge, които се възползват от двойно извития дисплей на Galaxy S6 edge+ и ще направят живота Ви по-лесен.

Apps edge носи на потребителите максимално лесен достъп до любимите му приложения, само с едно плъзване по ръба на дисплея.

People edge пък, ще помогне за още по-лесното свързване с любимите Ви хора. От ръка на екрана, просто ги набирате или им пишете съобщение.

Side Synch улеснява многократно синхронизацията на смартфона с домашния компютър с Windows или Mac операционна система. Благодарение на него, прехвърлянето на файлове става елементарно, както през кабел, така и безжично в двете посоки.

Galaxy S6 edge+ се предлага в перлено бяло, сапфирено черно, платинено златно и четвърти нов цвят – титаниево сребърно.