Samsung Galaxy Note 5 32GB

1
Добави коментар
gsmelite
gsmelite

Samsung Galaxy Note 5 идва с променен дизайн-метална рамка и стъклен гръб, но вече с повече RAM от 4GB и Quad-core Exynos 7420
Дисплей-5.7 инча Super AMOLED, (2560 х 1440 пиксела)
Камера-16 MP LED Flash
Процесор-Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57
Чипсет-Exynos 7420
RAM-4GB
OS-Android OS v5.1 (Lollipop)
Батерия-Li-Po 3000 mAh
Цветове-Black Sapphire, Gold Platinum, Silver Titan, White Pearl

След като обновиха в началото на годината Galaxy S серията си, Samsung обновиха и Galaxy Note фаблетите си. Вдъхновен от дизайна на Galaxy S6, новият Galaxy Note 5 ергономично приляга в ръката, има плосък екран и е най-елегантният фаблет към момента.

Често, в крайна сметка всичко опира до дизайн и Galaxy Note 5 е изключително красив. Онаследил елементите от дизайна на Galaxy S6, за изработката му за използвани премиум материали – метална рамка и лицева част и гръб, изработени от стъкло.

Има още нещо…

В случай, че фаблетите са Ви били неудобни при носене, това няма да се случи с Galaxy Note 5. От Samsung са използвало извито от двете страни на дисплея стъкло при гърба на фаблета, което го прави доста по-удобен в ръката. Прекрасно и елегантно решение.

Един истински фаблет трябва да има огромен екран. Samsung Galaxy Note 5 изпълнява условието – налице е 5.7 инчов Super AMOLED дисплей със страхотната Quad HD резолюция (1440 х 2560 пиксела). Всъщност, единствената разлика от Galaxy S6 edge+, е че при Note 5 дисплеят не е огънат от двете страни.

Характерна особеност е, че Galaxy Note 5 има изключително тънка рамка около дисплея, което спомага да усещате устройството далеч по-малко, от колкото всъщност е. Размерите на Galaxy Note 5 са 153.2 х 76.1 х 7.6 мм, а теглото му е 171 грама.

Galaxy Note 5 идва с Android 5.1 версия на операционната система, TouchWiz потребителски интерфейс от корейците и емблематичния за компанията S Pen. Той е изцяло обновен и има нов клик механизъм (с пружина като при писалките). Акцент при работа с S Pen е възможността да пишете супер бързи бележки по екрана на Вашия Note 5, без дори да го включвате, което е прекрасно и пести батерия. Можете и да запаметявате PDF файлове, да копирате дълги уеб статии или големи изображения чрез функцията Scroll Capture.

Що се отнася до хардуера, той е почти Galaxy Note 5 е идентичен с този на Galaxy S6 edge+.

Хардуер:

Осемядрен Exynos чипсет, разработен по 14nm технологичен процес и в big.LITTLE конфигурация. По-слабата четворка процесорни ядра (@1.5GHz) ще се грижат за ежедневните Ви задачи, а по-мощните четири ядра @2.1GHz – за тежки игри и мултимедия. Чипсетът е енергоефективен, което гарантира по-дългият стендбай на батерията.

Galaxy Note 5 има 4GB LPDDR4 RAM и версии съответно с 32GB, 64GB и 128GB вградена памет. Galaxy Note 5 няма слот за разширяване на паметта с microSD карти.

Мултимедия:

Galaxy Note 5 има основна 16MPx камера с оптична стабилизация и отворена f/1.9 бленда, гарантираща перфектни снимки и при слабо осветление. Характерна особеност е и новата VDIS технология на Samsung, за допълнително софтуерно стабилизане на изображението. Камерата снима 4К видеа.

Предната камера е 5MPx и отново е с отворена f/1.9 бленда, Резултатът е страхотни селфита при всякакво осветление.

С Galaxy Note 5 можете да стриймвате Full HD видеа в YouTube в реално време и да ги споделяте с избрани контакти, чрез YouTube Live.

Със Side Synch, можете да синхронизирате смартфона с компютъра, както през кабел, така и безжично. Двете устройства се откриват автоматично и настройките са ултра бързи. Прехвърлянето на файлове е лесно и в двете посоки.

Безпорен акцент в Galaxy Note 5 е новата FAST WIRELESS CHARGING технология на Samsung. Корейците се хвалят, че могат да заредят безжично смартфона до 100% – само за 120 минути, което си е постижение. Всъщност, има смартфони, които дори с кабел и по-малки като капацитет батерии – се зареждат за повече време.

Батерията на Galaxy Note 5 е 3000mAh. Не е сменяема в домашни условие, но разбира се, може да бъде сменена в сервиз.

Galaxy Note 5 се предлага в четири цвята – перлено бяло, сапфирено черно, платинено златно и титаниево сребърно.