Гениална идея спира хората да замърсяват околната среда

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Група мислещи англичани планират да почистят бързо и качествено улиците на Лондон с помощта на една изключително идейна кампания, наречена #neatstreets. Умният проект кара хората да превърнат отпадъците си в средство за отговор на редица интересни въпроси, пръснати из градското пространство.

Цигареният фас вече не е обикновен боклук, а начин да дадеш своя глас за най-добрия футболист на планетата. От друга страна дъвката се превръща в новото средство за писане на отговори, засягащи опазването на околната среда.

„Проучване сочи, че зашеметяващите 86% от населението на Земята смятат, че замърсяването ѝ е сериозен проблем, но само 15% от тях съобразяват действията си с това да я опазят чиста“, казват създателите на #neatstreets. Ние от своя страна ви припомняме колко е важно да живеем умно, с мисъл за бъдещето и ви оставяме с няколко снимки, показващи хитрия начин Лондон бързо да се превърне в един значително по-чист и спретнат град.

Мисли в кутията и гласувай с фаса си: Кой е най-добрият футболист на планетата (Роналдо, Меси)? Отпадъците са в ръцете ни, нека помъдреем и ги хвърлим в кофата за боклук.

Отляво: Колко на година ни струва да изчистим дъвките от улиците си? Отдясно: Постави дъвката си в един от процепите, за да получиш отговора.

Отляво: Шест тона дъвка годишно се изхвърлят в централния лондонски квартал „Уест енд“. Отдясно: Те тежат точно толкова, колкото 8 червени телефонни кабини. Постави дъвката си в един от процепите, за да разкриеш картинката.

Стани приятел на Truestory.bg във Facebook – там ще ти разкажем още истории за хубави инициативи и добри хрумвания.