Как да публикувате своя книга в Амазон и да рекламирате бизнеса си?

6
Добави коментар
7lifedesign
7lifedesign

Как да публикувате своя книга в Амазон и да рекламирате бизнеса си?

Ако си мислите, че да публикувате книга е прекалено труден процес, дълбоко се лъжете. Преди години наистина беше така. Но днес, ако имате готова книга в електронен вариант като word документ или pdf, може да я публикувате само за няколко минути. Питате се как да публикувате своя книга в Амазон и да рекламирате бизнеса си? Отговорът е: Амазон и тяхната програма Kindle Direct Publishing.

Амазон е най-големият онлайн магазин в света. И истината е, че компанията и самият сайт предлагат изключително много възможности за обикновения човек да печели пари онлайн. Една от тези възможности е публикуването на ваши електронни книги (наричани в случая kindle books), в специално създадена за целта платформа наречена Kindle.

Може би си задавате въпроса: „Защо ми е въобще да публикувам книга в Амазон?”

Отговорът е много прост – защото това ще ви донесе доходи. Когато качите вашата книга в Амазон, тя ще бъде на разположение на хиляди и милиони потребетели от целия свят, които могат да я закупят. Да качите книгата си в Амазон няма да ви коства абсолютно нищо, можете да я публикувате напълно безплатно. Амазон получава процент от продажбата на всяко копие, а вие задържате останалата сума от цената, която сте определили за книгата.

Препоръчвам ви да публикувате книгата си в Amazon.com, но хубавото е, че освен там вашата книга ще бъде достъпна и в останалите директории на Амазон, измежду които: Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.es и други…

Разбира се сигурно вече сте наясно, че книгата ви трябва да е написана на английски език или на някой от останалите езици, които приема Амазон. За препоръчване е езикът да е английски, тъй като ще можете да достигнете до много по-голям кръг от читатели.

Отново искам да наблегна на това, че публикуването в Амазон е напълно безплатно и няма да ви коства нито стотинка.

Как публикуването на книга в Амазон може да помогне за рекламата на бизнеса ви?

Ако сте фирма и развивате бизнес в дадена област, публикуването на ваша книга свързана с бизнеса и дейността ви, може да бъде много мощно средство за реклама и привличане на потенциални клиенти.

Нека ви дам един пример. Да кажем, че имате сайт и продавате хранителни добавки. Написвате на английски едно кратко ръководство или книга (30-40 страници) на тема свързана с фитнес, отслабване, хранителен режим, добавки и т.н. Вътре в книгата може да сложите линк към вашия уеб сайт, както и към конкретни ваши продукти. Когато качите книгата си в Амазон, тя ще бъде достъпна за огромен брой хора да я закупят, да посетят вашия сайт и при евентуален интерес от тяхна страна, могат да се свържат с вас и да поръчат вашите стоки или услуги.

Можете да публикувате колкото си искате книги и по този начин да рекламирате бизнеса си и то буквално в целия свят, тъй като милиони хора по цялата планета знаят и пазаруват от Амазон.

Хубавото в случая е, че освен че рекламирате бизнеса си и привличате клиенти (и то от чуждестранния пазар), вие печелите и от продажбите на книгата. Нека ви дам и една груба представа за това какво печелите при продажба на едно копие. Към момента на публикуване на тази статия (в бъдеще това може да се промени), ако поставите цена от $2,99 за вашата книга, вие ще получите 70% от тази цена или около $2,09. Друго предимство както може да видите е, че получавате този приход в долари, а като изтеглите парите, те ще са в лева.

Ако нямате време да напишете книга или английският не ви е от силните страни, винаги може да аутсорснете този процес. В България има много добри копирайтъри и преводачи. Спокойно може да се възползвате от техните услуги.

Знайте че днес милиони хора не само пазаруват от Амазон, но и печелят от Амазон. Изкарването на пари онлайн не е мит. Напротив, напълно реално е. Всъщност съществуват десетки начини да печелите онлайн и Kindle е просто един от тях.

Горещо ви препоръчвам, ако искате да изкарвате допълнителни доходи онлайн или сте фирма и желаете да рекламирате бизнеса си, създайде кратка книга с качествено и полезно за читателя съдържание и я качете в Амазон. Определено няма да съжалявате, а и както казах, напълно безплатно е, така че не съществува никакъв финансов риск за вас.

Сигурен съм, че ще имате много въпроси относно kindle и как да публикувате вашата книга в Амазон. Тази статия по никакъв начин не изчерпва темата, има още много какво да се говори по нея. В следващите наши статии ще обсъдим по-подробно някои аспекти.

Очакваме вашите въпроси. Можете да ни ги зададете на нашата електронна поща: [email protected]

Костадин Костадинов – „Мениджър проекти“ в 7LifeDesign. Основни дейности: Осъществяване на организационния процес; Работа с клиенти; Промоционални и маркетингови кампании; Онлайн маркетинг; Копирайтинг; Финансово отчитане и анализ на резултатите; Контролна дейност.